Connect with us

ION ȘTEFANOVICI: DNA l-a îndepărtat pe Primarul Mihai Chirica de la Primăria Iașului! Ce urmează?

Iasi

ION ȘTEFANOVICI: DNA l-a îndepărtat pe Primarul Mihai Chirica de la Primăria Iașului! Ce urmează?

Procurorii DNA Iași au dispus zilele trecute punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile față de primarul Iașului, Mihai Chirica

Procurorii îl acuză pe edil de fals intelectual în formă continuată (două acte materiale) și instigare la uzurparea funcției, iar din acest motiv, el nu mai poate desfășura activitatea de primar.

„Concret, blocul ar fi fost construit și intabulat ilegal, cu mai multe niveluri față de cele prevăzute în autorizație, iar suprafața imobilului este mai mare decât cea din autorizație fiind încălcat planul urbanistic zonal. Intabularea imobilului în cartea funciară s-ar fi efectuat cu sprijinul conducerii și al unor funcționari din cadrul autorității publice locale, în baza certificatului de atestare a edificării/extinderii construcției, datat 10.10.2018, emis de Municipiul Iași”, spun procurorii.

DNA susține că din probele existente ar fi rezultat existența,  a trei variante diferite din punct de vedere al conținutului sau al persoanelor care au semnat certificatul, toate variantele având același număr de înregistrare și aceeași dată.

„Emiterea certificatului a creat, pentru societatea beneficiară, posibilitatea de a înscrie dreptul de proprietate asupra imobilului în cartea funciară și de a proceda la vânzarea apartamentelor din respectivul imobil”, se arată în comunicatul DNA.

Raportat la aceste evenimente, redactorul-șef al NEWS MOLOVA, ION ȘTEFANOVICI, a realizat o analiză tematică comparativă a Iașului în raport cu regiunea și cu spectrul național: 

„Prin 2014-2015, am asistat la reținerea lui Gheorghe Nechita, așa cum astăzi vedem ce se întâmplă cu succesorul său, Mihai Chirica: același film, aceeași situație, dar alți actori. Mi-aduc aminte de anii mulți în care am lucrat în primăria Iași, printre aceste instituții care păstrează patima timpului și care nu au putut fi  modernizate și actualizate de-a lungul timpului. Au rămas îmbătrânite la fel ca acești oameni care sunt îmbătrâniți în rele și pe care doar DNA-ul mai reușește din când în când să îi scoată cu forța.

Contextul este următorul: similar cu ceea ce s-a întâmplat cu Nechita, precedentul primar al Iașului, se întâmplă astăzi și cu primarul actual, Mihai Chirica, aceeași situație, control judiciar, interdicția de a intra în instituția pe care se pare că a reprezentat-o cu necinste în 20 de ani de activitate de când a venit director la primăria Iași.

În Iași, în momentul actual, se creează un vid de putere: îndepărtarea lui Chirica! După ce personajul a trecut prin PSD, ridicat și școlit de aceștia, dar ulterior, preluat de PNL în ciuda problemelor sale penale la primărie, dar și la Consiliul Județean, un personaj cu foarte multe  dosare penale, Costel Alexe, lasă două instituții de forță administrative locale fără lideri. Oricum ce doi nu mai călcau pe la București, nu mai aveau întâlniri, au fost de-a lungul existenței lor profesionale preocupați numai să bage mâna adânc în buzunarul contribuabililor.

Iată că ambele instituții trebuie să fie coordonate de viceprimari în viitorul imediat apropiat, iar la nivel  politic: Puteți să numiți astăzi pe cineva care e capabil să preia sub aspect administrativ, dar și politic, frâiele acestui oraș? Și dacă da: cine ar fi ? 

În general, oamenii de bună credință nu mai vor să aibă de-a face cu lumea coruptă a politicii și a administrației publice locale, și aici vorbesc strict de Iași. 

La Iași, Consiliul Județean este condus de Costel Alexe care are mai mult de 5 dosare penale, iar primăria de Mihai Chirica, pe care l-am cunoscut la nivel personal și despre care pot să spun ca și coleg că era  extrem de egoist și pus pe înavuțire. Iată că i-a venit timpul să dea socoteală pentru tot ce a făcut împotriva acestui oraș.”, a spus ION ȘTEFANOVICI, redactorul-șef al NEWS MOLOVA.

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Iasi

Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top