Connect with us

IȘJ IAȘI – gazdă a proiectului de parteneriat strategic Erasmus+ ”NetWork For Dynamic Actors Involved In The Transition Of Competences In The Energy Field Facing Learning ChallengeS In Europe” – WATT ELSE

Iasi

IȘJ IAȘI – gazdă a proiectului de parteneriat strategic Erasmus+ ”NetWork For Dynamic Actors Involved In The Transition Of Competences In The Energy Field Facing Learning ChallengeS In Europe” – WATT ELSE

Scopul proiectului este de a compara practicile profesionale din sectorul local de industrie energetică

În perioada 19-20 iulie 2021, Inspectoratul Școlar Județean Iași va găzdui cea de a treia reuniune transnațională din cadrul proiectului Erasmus+ ”NetWork For Dynamic Actors Involved In The Transition Of Competences In The Energy Field Facing Learning ChallengeS In Europe” – WATT ELSE. Activitățile se vor desfășura în regim hibrid, cu participarea fizică a partenerilor din Franța, Slovacia și Suedia, în timp ce partenerii din Grecia, Italia și Spania se vor alătura online întâlnirii.

Scopul proiectului este de a compara practicile profesionale din sectorul local de industrie energetică pentru a le îmbogăți și pentru a veni în sprijinul zonelor din care provin partenerii proiectului, sensibilizând publicul larg față de cultura științifică, tehnică și industrială.

Obiectivele sale principale au în vedere patru categorii de entități. Astfel, pentru domeniul universitar, preuniversitar și organizațiile de training profesional, proiectul vizează identificarea oportunităților de angajare în domeniul energetic, atragerea tinerilor către această zonă profesională și dezvoltarea competențelor profesionale asociate, cu adaptarea lor la nevoile de pe piața forței de muncă din acest sector. Pentru firme, proiectul are în vedere crearea unor legături între acestea și mediul academic și, totodată, creșterea capacității acestora de a anticipa dinamica locurilor de muncă din domeniul energetic. Activitățile proiectului își îndreaptă atenția, în același timp, spre organizațiile publice prin identificarea politicilor ce pot asigura o dinamică a resurselor umane în domeniul energetic. Nu în ultimul rând, pentru colaboratorii și partenerii europeni WATT ELSE creează cadrul adoptării metodologiei Uniunii Europene pentru managementul proiectelor, al cunoașterii în profunzime a evoluției locurilor de muncă în vederea asigurării unei mai bune inserții sociale și, de asemenea, contextul elaborării unei hărți europene a locurilor de muncă și a competențelor din sectorul energetic.

Partenerii locali ai proiectului sunt Primăria Municipiului Iaşi, Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată, Gemite Ro SRL, Facultatea de Biologie, Școala Profesională „Nicolae Bălăuță” Șcheia, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”, Liceul Tehnologic de Electronică și Telecomunicații „Gheorghe Mârzescu” și Școala Profesională Gropnița.

Activitățile proiectului se vor finaliza în luna aprilie 2022 cu elaborarea unei diagnoze a locurilor de muncă din domeniul energetic din fiecare regiune, completată de profilul competențelor profesionale. Toate aceste rezultate vor fi prezentate în cadrul unei conferințe la care vor participa reprezentanți ai domeniului energetic din sectorul public și privat, ai sindicatelor, universităților, mediului preuniversitar, precum și ai organizațiilor de formare profesională.

Continue Reading
You may also like...

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

News Moldova LIVE

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement Universitatea de Ştiinţele Vieţii
Advertisement Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” Iași
Advertisement Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu“ Suceava
Advertisement Colegiul Tehnic Gh. Asachi Iasi
Advertisement Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top