Connect with us

La IAȘI, PREȚUL apartamentelor continuă să CREASCĂ, dar sub media de la nivel național

Iasi

La IAȘI, PREȚUL apartamentelor continuă să CREASCĂ, dar sub media de la nivel național

Prețul unui apartament de vânzare ajunge în 2022 la 1.593 de euro pe metru pătrat util, în creştere cu 2,7% faţă de luna anterioară (când ajungea la 1.551 de euro pe metru pătrat util).

Iașiul s-a situat pe ultimul loc în clasamentul creşterilor de preţ, față de Cluj-Napoca, Constanţa şi Bucureşti.

„În ciuda avansului de două cifre consemnat pe parcursul lui 2021, noul an începe cu perspectiva unor alte majorări ale preţurilor solicitate pentru apartamentele din România, cel puţin pe segmentul locuinţelor noi. La aceasta contribuie datele vehiculate în piaţă privind scumpirea materialelor de construcţii, pe fondul pandemiei, dar şi a terenurilor pretabile pentru dezvoltarea unor ansambluri rezidenţiale. Se adaugă dificultăţile întâmpinate de dezvoltatori în procesul de obţinere a noilor autorizaţii de construire, în tandem cu faptul că cererea pentru locuinţe noi este majoritară în marile oraşe – ajungând, potrivit datelor Imobiliare.ro, la 65%”, spune Daniel Crainic, Director de Marketing Imobiliare.ro.

În Iaşi, aşteptările vânzătorilor de apartamente au ajuns, potrivit Indicelui Imobiliare.ro, la o medie de 1.203 euro pe metru pătrat util, în creştere cu 0,9% faţă de luna anterioară, când se situau la 1.192 de euro pe metru pătrat. Locuinţele din blocurile vechi ale Iaşiului au consemnat o creştere de 1,4%, de la 1.181 la 1.198 de euro pe metru pătrat. Apartamentele nou-construite, pe de altă parte, s-au apreciat în acest interval cu 0,7%, de la 1.198 la 1.206 euro pe metru pătrat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top