Connect with us

La Spitalulul de Neurochirurgie din IAȘI au fost operați pe creier, fără bisturiu, primii 6 pacienți

Iasi

La Spitalulul de Neurochirurgie din IAȘI au fost operați pe creier, fără bisturiu, primii 6 pacienți

Primii 6 pacienți au fost operați cu ajutorul noii proceduri de intervenție cu raze Gama la Spitalul de Neurochirurgie din Iași

Managerul unității medicale, Lucian Eva a precizat că primul pacient, care a fost diagnosticat cu meningiom, adică o vedere dublă, a fost externat după a doua intervenţie.

Au beneficiat de acest tip de tratament un număr de 6 pacienți, patologii diverse, în general leziuni ale creierului care erau imposibil sau foarte dificil de tratat prin alte metode. Toți pacienții au o evoluție bună, mare parte dintre ei sunt deja externați, urmează să își facă controale în perioada următoare. Primul pacient care a fost iradiat este un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani diagnosticat cu o tumoră situată într-un loc al creierului, prin care trec o multitudine de nervi cranieni, inclusiv nervul care determină ceea ce se numește vedere dublă. S-a decis o iradiere stereo tactică Gama Knife pe parcursul a 5 zile pe mască. Asta înseamnă că pacientul a primit o doză de 4 ori pe zi. După două ședințe de iradiere vederea dublă a dispărut, ceea ce înseamnă că tratamentul a fost eficient, a declarat pentru Radio Iasi managerul Lucian Eva.

Aparatura a costat 5,3 milioane de euro și este cea mai nouă generație din Europa.

Un aparat similar există la București, care poate rezolva 500 de cazuri pe an. În România anual sunt aproximativ 7600 de pacienți.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Iasi

- citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top