Connect with us

La USV Iași are loc concursul „Tradiție și Inovație în Arta Gastronomică”

La USV Iași are loc concursul „Tradiție și Inovație în Arta Gastronomică” - News Moldova

Iasi

La USV Iași are loc concursul „Tradiție și Inovație în Arta Gastronomică”

„Tradiție și Inovație în Arta Gastronomică” este o competiție dedicată tinerilor pasionați de arta culinară și valorificării tradițiilor gastronomice românești, prin creativitate.

Concursul, organizat la Universitatea de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi cu implicarea Facultății de Agricultură USV Iași, s-a desfășurat într-o atmosferă de entuziasm și inspirație, reunind elevi talentați din mai multe licee de profil din județul Iași: Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi”, Liceul Tehnologic Economic de Turism, Liceul Tehnologic „Olga Sturdza” Miroslava, Liceul Tehnologic „Petru Poni”, Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu”, Liceul Tehnologic Economic Pașcani și Liceul Tehnologic Hârlău.Festivitatea de premiere a marcat recunoașterea efortului, talentului și implicării elevilor, care au demonstrat o combinație inspirată între respectul pentru rețetele tradiționale și spiritul inovator specific noii generații.

Scopul principal al competiției a fost promovarea educației culinare și a valorilor gastronomice locale.

News Moldova îți recomandă și ...   Profesorii navetiști dintr-o comună ieșeană amenință cu greva! Ce solicită aceștia

La USV Iași are loc concursul „Tradiție și Inovație în Arta Gastronomică” - News Moldova

„O nouă ediţie a concursului gastronomic studenţesc, unde avem participante şcoli, licee, studenţi ai universităţii. Este un concurs de suflet al studenţilor care a pornit de la o idee a studenţilor în 2015. Un concurs frumos pentru că a început să scoată în evidenţă calitatea, pregătirea lor prin produsele create. Ne interesează aspectul produsului respectiv, dar ce contează cel mai mult este şi calitatea acestuia”, a transmis prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activităţile sociale în cadrul USV Iaşi.

News Moldova îți recomandă și ...   Aplicația Fidelity by Iulius, acum și la Palas: până la 5% din valoarea tuturor cumpărăturilor înapoi, plata rapidă a parcării, oferte, noutăți despre evenimente și magazine noi

Evenimentul a beneficiat de sprijinul și coordonarea doamnei conf. univ. dr. Otilia Murariu și a colectivului Facultății de Agricultură, sub îndrumarea domunlui Decan, prof. univ. dr. Florin Lipșa, care a subliniat importanța educației alimentare și a parteneriatului dintre mediul universitar și cel preuniversitar.

Membrii juriului, prof. univ. dr. habil. Elena Pogurschi – USAMV București, Ana Clauidia Bocean- președinte Roaliment și prof. dr. Laura Maria Cârstea – director Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Iași, au avut o misiune dificilă în evaluarea preparatelor, ținând cont de criterii precum creativitatea, prezentarea, respectarea temei concursului și gustul final al produselor, atât felul principal cât și desertul.

News Moldova îți recomandă și ...   Haos în școlile din Iași după modificarea legislației privind numărul minim de ore de predare

Premierea a reprezentat un moment de bucurie și recunoaștere pentru toți participanții, fiecare echipă demonstrând că pasiunea pentru gătit, combinată cu educația, poate duce la performanță și la promovarea unei gastronomii românești moderne, bazate pe tradiție și inovație.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Centrul de Analiză și Planificare a Dezvoltării Regionale

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2025

Via Moldovia

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top