fbpx
Connect with us

La USV Iași, studenții aleg internship-urile oferite de facultăți

concurs-de-solutii-arhitecturale-la-usv-iasi:-o-cladire-laborator-va-fi-transformata-in-muzeu

Iasi

La USV Iași, studenții aleg internship-urile oferite de facultăți

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Internship-urile oferite de Universitatea de Științe Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) sunt căutate de către tinerii care preferă să rămână peste vară să-și consolideze cunoștințele teoretice în locații ale instituției de învățământ superior

Nu mai puțin de 26 de studenți de la cele patru facultăți ale USV Iași vor lucra începând de astăzi, 17 iulie 2023, în cadrul internship-urilor propuse de Universitate, în locațiile proprii din cadrul Atelierelor de microproducție, Spitalului medical veterinar și Fermelor didactice al Universității (V. Adamachi, Rediu, Ezăreni).

Pentru activitatea prestată, tinerii studenți vor primi o bursă în valoare de peste 3400 lei pe lună. Mai menționăm că agenți economici, parteneri din mediul privat, s-au alăturat proiectului propus de USV Iași, oferind 21 astfel de internship-uri plătite studenților, pe timp de vară.

Internship-urile fac parte dintr-un program mai amplu al conducerii USV Iași de a sprijini financiar atât studenţii cu performanţe ştiinţifice, cât şi pe cei care fac parte din categorii sociale vulnerabile. USV Iaşi se numără printre puţinele universităţi din ţară care suplimentează substanțial numărul burselor, asigurând fondurile necesare din veniturile proprii.

De asemenea, universitatea a iniţiat programul „bursa de campus”, oferind studenţilor care reuşesc să obţină media 8.00, în urma sesiunii, posibilitatea să presteze activități în spații precum Cantina-Restaurant, Stațiunea Didactică, Clinici veterinare sau alte locații alte facultăților.

„Ne bucură faptul că programul de internship propus studenților este atât de căutat, anul acesta fiind cel de al patrulea an în care propunem tinerilor noștri astfel de activități.

Am propus 26 de burse în cadrul Universității și au fost depuse 38 de cereri. Salutăm și partenerii din mediul privat care, de la an la an, oferă internship-uri studenților noștri, iată că în această vară sunt 21 astfel de programe”, a precizat prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activitățile sociale.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top