fbpx
Connect with us

Liga Studenţilor IAȘI a cerut Biroului Electoral al Universităţii „Al.I. Cuza” organizarea unei dezbateri publice înainte de turul al II-lea al alegerilor pentru funcţia de rector

Liga Studenţilor IAȘI a cerut Biroului Electoral al Universităţii „Al.I. Cuza” organizarea unei dezbateri publice înainte de turul al II-lea al alegerilor pentru funcţia de rector - News Moldova

Iasi

Liga Studenţilor IAȘI a cerut Biroului Electoral al Universităţii „Al.I. Cuza” organizarea unei dezbateri publice înainte de turul al II-lea al alegerilor pentru funcţia de rector

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Liga Studenţilor (LS IAŞI) a cerut Biroului Electoral al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi să organizeze o dezbatere publică în Aula Magna, înainte de turul al II-lea al alegerilor pentru funcţia de rector. Potrivit unui comunicat de presă, LS Iași a criticat faptul că „în 2024 nu a fost prevăzută o dezbatere în metodologie”

Tudorel Toader a fost întrecut de Liviu Maha în primul tur al alegerilor. Turul al II-lea al alegerilor pentru funcţia de rector al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi va avea loc peste o săptămână.

Potrivit comunicatului de presă, „Liga Studenţilor (LS IAŞI) solicită Biroului Electoral al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi organizarea unei dezbateri publice, în Aula Magna, înaintea turului al II-lea al alegerilor pentru funcţia de rector, similară cu cele organizate la Universitatea din Bucureşti sau la Universitatea Babeș-Bolyai, la care să participe toţi membrii comunităţii academice.”

De asemenea, Liga Studenţilor a criticat presiunile exercitate de actuala conducere asupra reprezentanţilor studenţilor şi asupra asociaţiilor studenţeşti în direcţia susţinerii lui Toader prin vot.

În 2020, Biroul Electoral, în care erau apropiaţi ai lui Tudorel Toader, ca şi acum, a organizat o dezbatere „pe hârtie”, la care nu s-a prezentat niciun membru al acestuia și, până la urmă, nici candidații. În 2024 nu a fost prevăzută o dezbatere în metodologie, fiind evitată cu desăvârșire de rectorul actual pentru a nu-și fragiliza și mai mult poziția„, se mai arată în comunicatul de presă al LS Iaşi.

Președintele Ligii Studenţilor, Toma Tataru, a declarat că: „Liga Studenților face apel la comunitatea academică a primei universități din țară, care are acum șansa de a-și reda demnitatea și de a-și spăla imaginea care au fost murdărite în ultimii opt ani prin asocierea și implicarea nefastă a politicului în viața universitară. Îi încurajăm pe toți cei care conservă spiritul moral și intelectual al universității noastre să nu se lase intimidați și să se opună dictaturii academice a clanului Toader, care nu trebuie lăsat să distrugă edificiul democrației universitare prin jocuri de culise.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top