fbpx
Connect with us

Lino BIANCO, Ambasador al MALTEI în ROMÂNIA: „Inginerii joacă un rol important în progresul spre un viitor mai sustenabil”

TUIASI 2 e1657059310878 - News Moldova

Iasi

Lino BIANCO, Ambasador al MALTEI în ROMÂNIA: „Inginerii joacă un rol important în progresul spre un viitor mai sustenabil”


Lino Bianco, profesor la Facultatea de Construcții de la Universitatea din Malta și Ambasador Extraordinar și Plenipotențial al Republicii Malta în România și Republica Moldova, a fost prezent luni, 4 iulie 2022, la Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu” și Facultatea de Construcții și Instalații de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași

Ambasadorul a ținut prelegerea Environment-conscious development planning în fața unui auditoriu format din câteva zeci de studenți și cadre didactice.

News Moldova îți recomandă și ...   Activități inedite la USV, cu prilejul Nopții Companiilor în Iași

TUIASI 2 e1657059310878 - News Moldova

„Un viitor sustenabil este o necesitate și nu o modă. Dezvoltarea sustenabilă are nevoie de o abordare holistică indiferent de inițiativă. Orice scenariu în care nu este găsită o soluție sustenabilă are la bază ignoranța, aroganța sau un amestec dintre cele două”, a spus Ambasadorul Lino Bianco.

Profesorul a oferit exemple de situații în care ignoranța, aroganța sau ambele au stat în calea găsirii unor soluții sustenabile, studenții fiind încurajați să participe și ei la discuție. Ignoranța poate fi atunci când nu sunt știute toate detaliile legate de un proiect și ce efecte ar putea avea acesta asupra mediului înconjurător, iar aroganța atunci când eventualele consecințe sunt în mod intenționat ignorate.

News Moldova îți recomandă și ...   Deputatul PSD Vasile Cîtea: „În ziua Națională a României, privim cu respect și admirație către istoria noastră bogată”

TUIASI e1657059335927 - News Moldova

Societatea are nevoie de dezvoltare, spune arhitectul, însă aceasta trebuie să fie făcută fără speculă și fără lăcomie.

Ambasadorul Lino Bianco a subliniat importanța pe care o au studenții, viitori ingineri constructori, chimiști sau de mediu, în progresul spre un viitor mai sustenabil.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top