fbpx
Connect with us

2 magazine Penny din Iași, închise de ANPC. Vitrine insalubre și alimente cu mucegai

parlamentul-a-pus-in-dezbatere-o-lege-prin-care-marile-magazine-sa-fie-inchise-duminica,-si-mutate-la-5-km-in-afara-oraselor!-–-moldova-invest

Iasi

2 magazine Penny din Iași, închise de ANPC. Vitrine insalubre și alimente cu mucegai

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Protecția Consumatorilor a închis două magazine Penny din Iași, după ce inspectorii au constatat mai multe nereguli, precum alimente mucegăite și vitrine insalubre

Aceștia au dispus măsura pentru maxim șase luni, dar și amenzi de 400.000 de lei.

În urma unor controale efectuate în cele opt puncte de lucru din lanţul de magazine ale retailerului REWE România SRL din  judeţ, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Iaşi au închis, pe o durată de cel mult 6 luni, două puncte de lucru, respectiv în municipiul Paşcani și în localitatea Lunca Cetăţuii.

În timpul controalelor au fost aplicate cinci amenzi în valoare de 80.000 de lei şi un avertisment.

La punctele de lucru verificate s-au constatat vitrine frigorifice în care se aflau depozitate produsele alimentare preambalate, se prezentau a fi insalubre, necurăţate, neigienizate, având porţiuni ruginite, precum şi resturi alimentare.

Totodată, s-a constatat că produsele erau  în ambalaje devidate, rupte, produse din carne preambalate cu aspect modificat de la congelarea excesivă, produse din carne refrigerate cu lichid sangvinolent în exces. S-au găsit legume şi fructe depreciate, prezentând mucegai şi având afişată altă ţară de origine pe etichetă faţă de ce se preciza la raft. De asemenea, erau produse congelate cu prezenţa în exces a gheţii, jucării cu traducere incompletă în limba română, produse de patiserie depreciate, improprii consumului.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top