fbpx
Connect with us

Managerul Spitalului de Copii Sf. Maria, Alina BELU, lămuriri în contextul funcționării improprii a laboratorului de radiologie și RMN-ului: “Echipamentele de radiologie ce vor fi montate în cadrul laboratorului de radiologie sunt de înaltă performanță, unice în zona Moldovei”

spital sfanta maria iasi - News Moldova

Iasi

Managerul Spitalului de Copii Sf. Maria, Alina BELU, lămuriri în contextul funcționării improprii a laboratorului de radiologie și RMN-ului: “Echipamentele de radiologie ce vor fi montate în cadrul laboratorului de radiologie sunt de înaltă performanță, unice în zona Moldovei”


Pe fondul problemelor tehnice apărute la Spitalul de Copii Sf. Maria, recent inaugurat, probleme asociate cu funcționarea improprie a laboratorului de radiologiei și a RMN-ului, mai mulți părinți au fost nevoiți să meargă la alte clinici pentru radiografii

Pe parcursul lunilor, copiii care au suferit fracturi și au ajuns la Spitalul Sf. Maria au fost trimiși la alte clinici sau spitale private în vederea  efectuării radiografiilor, notează 7iasi.ro.

Situația a devenit alarmantă pe 1 septembrie, când echipamentul de radiologie de la Spitalul de Neurochirurgie a înregistrat probleme tehnice. Copiii care necesitau radiografii erau redirecționați către Spitalul de Neurochirurgie, însă acolo întâmpinau funcționarea necorespunzătoare a echipamentului radiologic.

News Moldova îți recomandă și ...   Tragedie la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași: O femeie s-a aruncat de la etajul unui pavilion

În luna iunie a acestui an, era anunțată finalizarea lucrărilor de renovare și modernizare de la Spitalul de Copii “Sfânta Maria” din Iași, valoarea finală a proiectului ajungând la 138.824.310, 00 lei, inclusiv TVA.

Contactată de reporterii News Moldova, Alina Belu, Magagerul instituției, a precizat că laboratorul de radiologie are un regim special de avizare a funcționării, fiind evaluat CNCAN. Potrivit acesteia, instalarea echipamentelor radiologice sunt certificate de CNCAN cu autorizații speciale, iar un singur aviz are timp de așteptare pana la 6 luni.

News Moldova îți recomandă și ...   Abuzuri șocante la o firmă din Iași: Refugiată din Ucraina exploatată și profesori plătiți ca necalificați

“În acest moment, sunt demarate toate documentațiile necesare și efectuate expertizele necesare, funcționarea echipamentelor radiologice trebuie să respecte legislația specială în vigoare. În acest moment, la nivelul spitalului se efectuează Explorări CT (explorări de urgență) și RMN (explorare complexă).

Avem încheiat contract pentru efectuarea radiografiilor cu Spitalul de Neurochirurgie. În data de 1.09.2023, timp de o oră, echipamentul radiologic de la Neurochirurgie a avut nevoie de o revizie pentru funcționarea în parametri optimi. Toate urgențele sunt asigurate la nivelul spitalului.

Precizăm că echipamentele de radiologie ce vor fi montate în cadrul laboratorului de radiologie sunt de înaltă performanță, unice în zona Moldovei. Suntem singurul spital de asemenea mărime și importanță reabilitat în România, iar lucrările au fost de o complexitate deosebită. Noile echipamente de radiologie (inclusiv CT-ul) au o valoare de peste 11 milioane de lei cu finanțare CJ și Ministerul Sănătății”, a punctat Alina Belu.

News Moldova îți recomandă și ...   Admiterea la facultățile Universității de Științele Vieții Iași (USV Iași) începe luni, 10 iulie


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top