fbpx
Connect with us

Manifestări și spectacole programate la Iaşi cu prilejul ZILEI UNIRII

index 3 - News Moldova

Iasi

Manifestări și spectacole programate la Iaşi cu prilejul ZILEI UNIRII


Ziua Unirii va fi marcată marţi 24 IANUARIE 223, prin spectacole și manifestări în mai multe oraşe ale țării, dar centrul manifestărilor va fi la Iaşi

Trenul Unirii InterRegio 16611 va pleca din Bucureşti, din Gara de Nord, la ora 6:25, şi va fi remorcat de o locomotivă colantată în culorile steagului naţional.

Trenul va putea fi întâmpinat de localnici în staţiile Ploieşti Sud, Buzău, Focşani, Tecuci, Bârlad, Vaslui, Bârnova şi va ajunge la Iaşi la ora 12:23.

Manifestările dedicate împlinirii a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române încep chiar de astăzi, 23 ianuarie, la Iaşi, cu un eveniment organizat de Fundaţia Colegiului Naţional de Apărare în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, sub titlul „Unirea Principatelor Române”.

News Moldova îți recomandă și ...   Senatorul USR Marius Bodea: „Un vot risipit înseamnă ani și bani risipiți”

Acesta este programat să înceapă la ora 10:00, în Aula „Mihai Eminescu” a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Participă şi invitaţi din Republica Moldova, inclusiv preşedintele Academiei Republicii Moldova.

Manifestările vor continua în dimineaţa zilei de 24 ianuarie, când, de la ora 10:00, în Piaţa Unirii din Iaşi va începe concertul de muzică populară „Noi suntem români”.

De la ora 11:00 sunt programate manifestări oficiale, Te Deum, discursuri, depuneri de coroane, parada militară şi Hora Unirii.

News Moldova îți recomandă și ...   Se fac demersuri pentru construirea unui Parc Industrial în municipiul Pașcani!

În funcție de condițiile meteorologice, va avea loc şi un survol aerian al unor aeronave din cadrul Ministerului Apărării Naţionale. Acesta este programat în perioada în care va avea loc şi defilarea militară.

După defilare, se va desfăşura tradiţionala Horă a Unirii.

După încheierea manifestărilor din Piaţa Unirii va avea loc o slujbă de pomenire, vor fi depuse coroane de flori la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza de la Mănăstirea „Trei Ierarhi”.

Ziua de 24 ianuarie se va încheia cu ceremonia de retragere cu torţe pe traseul Muzeul Unirii – Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt – Palatul Culturii. Vor participa peste 100 de militari, alături de muzică militară.

News Moldova îți recomandă și ...   ADIS IAȘI: Campania de colectare a deșeurilor voluminoase și periculoase din deșeuri menajere continuă în perioada 6 - 10 noiembrie 2023

Din partea autorităţilor centrale, este aşteptat la Iaşi premierul Nicolae Ciucă.

Ministerul Apărării Naţionale, împreună cu autorităţile centrale şi locale, va organiza marţi, în garnizoanele în care există monumente dedicate Unirii Principatelor, ceremonii militare şi religioase, iar marinarii militari vor sărbători Ziua Unirii în garnizoanele Bucureşti, Constanţa, Mangalia, Brăila şi Tulcea.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top