Connect with us

MĂRIREA și decăderea ”Baronului roșu” de IAȘI: Mihai CHIRICA

Iasi

MĂRIREA și decăderea ”Baronului roșu” de IAȘI: Mihai CHIRICA

Județul și municipiul Iași au fost roșii în marea parte a ultimilor 30 de ani

Dacă pe la Consiliul Județean s-a aflat la un moment dat liberalul Cristian Adomniței, condamnat pentru corupție, la Primăria Iași, PSD nu a cedat reduta decât în 2020, când Mihai Chirica om al PSD de când s-a ridicat în politică, a trecut la PNL și și-a asigurat păstrarea mandatului, prin schimbarea partidului (exclus de Liviu Dragnea din PSD în 2018, pe fondul diferendelor dintre ei).

Mihai Chirica – ascensiune de tip ”muncitoresc-stahanovist” spre culmile înalte ale politicii ieșene și al acumulării averii

Puțini își închipuiau în anii în care un inginer al CONEST supraveghea ridicarea locuinței fostului baron local de Iași, Constantin Simirad, de curând dispărut, că acel inginer va avea o ascensiune politică de excepție. Acel tânăr inginer purta mustață și se numea Mihai Chirica.

Ulterior, primarul Constantin Simirad (între altele și ambasador al României în Cuba) l-a luat pe inginerul Mihai Chirica în aparatul tehnic al Primăriei Iași. Aici l-a găsit și Gheorghe Nichita, fost primar PSD al Iașului, Mihai Chirica fiind director tehnic al Primăriei Iași.

Din 2012, când a câștigat un post de consilier local PSD (an în care Mihai Chirica s-a înscris în PSD, PSD formând cu PNL și PC alianța USL), Mihai Chirica a avansat, după 2013 a  ajuns viceprimar și, după suspendarea lui Gheorghe Nichita, acuzat de corupție și abuz în serviciu (azi, aflat după gratii), în 2015, a devenit primar interimar. Din 2016, Mihai Chirica a fost primar al Iașului din partea PSD. Căzut în dizgrația lui Liviu Dragnea, Mihai Chirica a fost independent din 2018, până în 2020, când a intrat în PNL, nu înainte de a lansa o fumigenă politică numită Pro Iași.

Așadar, crescut de ”grei ” ai PSD Iași, Mihai Chirica a profitat de decăderea foștilor protectori și a preluat puterea politică în Iași, din 2013 fiind președintele filialei municipale a PSD Iași.

În 2002, a început cooperarea dintre Mihai Chirica și familia Beșleagă, finalizată cu creșterea zestrei imobiliare a lui Mihai Chirica.  În aprilie 2002, Consiliul Local Iași a concesionat direct 43, 6 mp, în Iași, Strada Anastasie Panu nr.56, ca să poată avea acces dinspre exterior spre proprietate. Concesiunea, fără preț, a fost fixată la 49 de ani.

În  2004, Mihai Chirica a cumpărat un teren de 1.400 de metri pătrați la Bârnova, cu 10 milioane de lei vechi, 1000 RON azi ( sumă echivalentă cu aproape 250 de euro atunci). Mihai Chirica a avut deci preț preferențial de 0,18 euro/mp în timp ce prețulpieței era acolo de  3-4 euro pe metru pătrat. Se pare că proprietarii care i-au vândut lui Mihai Chirica, au vândut teren și unor apropiați, interpuși ai celor ce controlau CONEST (Viorel Cozma, Irinel Tofan).

Mihai Chirica, Nicoleta Varga, care juca rolul de interpusă a lui Ioan Melinte (care dirija companiile Conest, Media Rom), Sorina Eliza Marin (Șefa Fiscului), aflată în cercul de interese al lui Viorel Cozma (patronul Conest) au efectuat tranzacția în aceeași zi, la același notar, cu aceeași familie.

În anul 2007, Eliza Marin a vândut terenul prin mandatar Viorel Cozma, lui Irinel Tofan, actual director general la Conest.  Conest a  ”prins” contracte de ordinul sutelor de milioane de lei cu Primăria Iași, unde este șef Mihai Chirica, vecinul de teren al lui Irinel Tofan.

După un an, în 2005, Mihai Chirica a cumpărat un teren de 306 metri pătrați  în Iași, pe  strada Tudor Neculai de la fiica lui Ioan Melinte (personaj implicat în Conest, Media Rom Grup), cu surprinzătoarea sumă de  4,5 euro/mp, în timp ce un om obișnuit trebuia să cumpere cu 27 euro/mp. Așa, Mihai Chirica a rămas în portofel cu circa 8 500 euro.

În data de 30 mai 2005, Planul Urbanistic de Detaliu aprobat de Consiliul Local Iași arăta că se extinde spațiului comercial, „aflat în proprietate privată persoană fizică, pe teren aflat în proprietatea pivată a municipiului Iași”. PUD-ul s-a referit la o suprafață de 696,66 mp. Persoana fizică (se va dovedi că era vorba de Magdalena Beșleagă) deținea 523, 10 mp, restul de 173, 56 mp fiind în proprietatea privată a Iașului. Se prevăzuse că resprctiva concesiune se va face printr-o altă Hotărâre de Consiliu Local (HCL). Aceasta a fost emisă în septembrie 2005, concesiunea fiind pe 10 ani, redevența de 2794 euro anual.

Așadar, în luna septembrie a anului 2007, când Mihai Chirica era al doilea om în ierarhia Primăriei Iași, Magdalena Beșleagă a primit   173 metri pătrați de teren la ”kilometrul zero”, lângă Magazinul Moldova, în concesiune de la Primărie.

În septembrie 2007, se renegociază concesiunea, de la 10 la 25 de ani (mai erau 8 ani din concesiunea în curs). Metrul pătrat crescuse între timp de la 161 la 400 euro, dar, culmea redevența anuală a fost de 2777 euro, mai mică decât la prima concesiune.

La data de 3 aprilie 2008,  Mihai Chirica a reușit să cumpere 4.200 mp de teren extravilan (pășune) în localitatea Neagra Șarului (lângă Vatra Dornei), județul Suceava, de la Dumitru Beșleagă, fiul Magdalenei Beșleagă, nimeni alta decât beneficiara fără licitație a concesiunii din ”zona 0” a Iașului.  Prețul de achiziție a fost de 7.807 lei, adică de 2.100 de euro, conform cursului valutar de atunci.

Practic, Mihai Chirica a reușit să cumpere terenul la prețul ”promoțional” de numai 50 de eurocenți pe metrul pătrat, în timp ce preșul pieței era de la un euro în sus. Adică. Mihai Chirica a reușit să economisească cel puțin încă 2100 euro.

Dumitru Beșleagă cumpărase la Neagra Șarului circa 2, 4 hectare de teren de la mai mulți proprietari, pe care apoi și-a propus să-l vândă celor ce doreau să-și construiască vestitele cabane bucovinene de la munte. A avut dintr-un foc 7 cumpărători (inclusiv Mihai Chirica).

Radu Ursanu, fost director al Poștei, consilier județean la Iași, trecut succesiv prin PDL, PSD, PMP a spus că a cumpărat terenul la sfatul lui Iulian Stoica (fost șef  la direcția de Drumuri, apoi la CFR), care a decedat de curând. Celălat cumpărător a fost Iulian Iacob.

Radu Ursanu admite că s-ar fi împrumutat de la Iulian Iacob. Radu Ursanu, Iulian Iacob și Iulian Stoica au fost asociați în calitate de primi patroni la Cafeneaua Piața Unirii înființată în 2010. Deși, oficial, Mihai Chirica nu a avut acțiuni acolo, se pare că interese mari a avut.

În calitatea lui de Director tehnic la Primărie, Mihai Chirica era în fruntea SC Iași XXI, societate aflată în subordinea Primăriei care administra spații din patrimoniul Iașului. Inițiatorii afacerii voiau să se poată folosi de cei 400 metri părați de subsoluri, numai că nu au avut banii să își permită chiria și au rezistat în spațiul respectiv o jumătate de an. Ulterior, un tânăr afacerist din domeniul rețelelor de cablu, care făcuse o vânzare importantă, Alex Costea a intrat în joc și a bătut palma cu Mihai Chirica, astfel că această cafenea, Cafeneaua Piața Unirii este un brand de succes în Iași.

Mihai Chirica a spus că el a cumpărat terenul din Neagra Șarului printr-un credit și că l-a trecut în declarația de avere. A recunoscut că l-a cumpărat de la Beșleagă. Ar fi dorit să investească, dar s-a răzgândit, fiindcă, declara Mihai Chirica, acolo nu s-ar mai fi făcut nimic de circa 15 ani.

Trei ani mai târziu, în 2011, Mihai Chirica (era Director Tehnic în Primăria Iași) a devenit proprietar al unei vile de 240 mp în Iași, situate pe strada Tudor Neculai, vilă vândută tot de fiica lui Ioan Melinte cu 170.000 de lei (39.000 de euro atunci). Suma era suspect de mică –abia se putea cumpăra un apartament de 50 mp (garsonieră sau apartament mic cu două camere) într-o zonă cât de cât decentă a Iașului. Având în vedere că în același an va cumpăra un apartament de 77 mp cu doar 47 650 euro, rezultă că i-au rămas în cont cel puțin 104 000 euro, după ce a cumpărat un spațiu d elocuit de aproape trei ori mai mare.

Mihai Chirica ar fi avut banii de la soții Chirica Vasile și Chirica Maria (unchiul și mătușa lui), fapt consemnat în declarația notarială

În 2011, Mihai Chirica a vândut un  apartament de 50 mp  din Iași, de  strada Horga (Cartierul Moara de Foc) cu 46.500 euro și a cumpărat un apartament pe strada Independenței, de 77 mp, cu  47.650 de euro ( 618 euro/mp). Prețul a fost unul extraordinar de mic. Cu puțin peste 1150 euro, Mihai Chirica a vândut un spațiu de locuit de 50 mp și a cumpărat unul de 77 mp. Așa i-au rămas în portofel aproape 16 000 euro.

Silvia Chirica, mama primarului  a cumpărat un teren  situat în zona Copou în 2012 (de la Gelu Lupu care la rândul său îl cumpărase de la Nicoleta Siminiceanu, sora latifundiarului Bogdan Cihodaru, cel care a pus la dispoziție spațiul pentru fantomatica formațiune politică Pro-Iași) cu suma de 7.300 de euro și l-a vândut în 2018 cu suma de 100.000 de euro unui cunoscut om de afaceri, Iulian Lucan, partener de fotbal al lui Mihai Chirica. Acesta a făcut un schimb avantajos de terenuri cu Primăria Iași, condusă de fiul ei, Mihai Chirica.

Făcând un total parțial, putem vedea că Mihai Chirica a păstrat în buzunar suma de 128 500 euro pe care trebuia să o dea în plus pe achizițiile imobiliare făcute.

Această sumă ar putea reprezenta ”prețul” bunăvoinței sale îm schimbul multor afaceri în care ”și-ar fi pus obrazul”. Sunt cunoscute relațiile sale cu afaceriști ”grei” precum Dragoș Gafița, Bogdan Ciuhodaru etc. Mai adăugăm și suma de 93 700 ”economisită” de Silvia Chirica și ajungem la suma de 222 200 euro, ”economisiți”. ”Mizilicul” de 2100 euro economisit din subevaluarea terenului de la Neagra Șarului duce suma la 224 300 euro.

În anul 2013, Magdalena Beșleagă revine în atenție, cerând nici mai mult nici mai puțin decât cumpărarea ambelor suprafețe concesionate din proprietatea privată a Iașului, adică 217, 6 metri pătrați (rezultați din adunarea suprafeței de 43, 6 metri pătrați cu suprafața de 173, 56 mp ), la prețul de 328 euro/ mp (în 2007, metrul pătrat valora 400 euro oficial). Concluzia este că azi, Dumitru Beșleagă are pe terenul concesionat de mama lui, fără licitație, Sala de Fitness Armony, alături de soția sa Gabriela.

”Afacerea Asimionesei” și ”imperiul imobiliar Chirica”

Potrivit procurorilor DIICOT, în anul  2016,  o serie de persoane s-au constituit într-un grup infracţional organizat în vederea preluării și deținerii, într-o manieră frauduloasă, a unui teren din patrimoniul Primăriei Iaşi, pe care gruparea a construit un bloc de locuinţe.

Terenul aflat în zona centrală a municipiului Iaşi ar fi fost cedat de administraţia locală familiei Asimionesei, cu obligaţia construirii unei clădiri – pensiune şi sediu de birouri. Primăria ar fi urmat să primească o cotă-parte din profit. Însă familia Asimionesei, care deţine publicaţia „Bună Ziua Iaşi”, ar fi construit pe acel teren un bloc de locuinţe, pe care l-a vândut, iar Primăria a rămas și fără teren, și fără cota-parte pe care ar fi trebuit să o primească.

Descinderile din data de 26 aprilie 2021 au vizat „destructurarea unei grupări specializate în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participaţie improprie la infracţiunile de abuz în serviciu şi fals intelectual, instigare la infracţiunile de abuz în serviciu şi fals intelectual, abuz în serviciu şi omisiunea sesizării”, cum se arată în comunicatului DIICOT.

Alături de Mihai Chirica, a fost inclupat și fostul viceprimar, Gabriel Harabagiu, care în schimbul non-combatului politic (nu a candidat la alegerile din 2020) a devenit city-manager al Iașului, adică aproape de ”afacerea ilegală” descoperită de procurorii DIICOT.

Încă din 2019, Mihai Chirica a fost inculpat în dosarul de leasing al unor automobile Skoda. Deși mandatul de primar era al lui Gheorghe Nichita, caietul de sarcini anchetat de DNA a fost semnat de directorul tehnic Mihai Chirica.

De când a devenit primar, Mihai Chirica a început să prospere imobiliar. De-a lungul anilor,

Mihai Chirica a ajuns să patroneze un veritabil ”cerc închis al magnaților imobiliarelor”, din care, mereu a ieșit în avantaj, cumpărând sub prețul pieței, beneficiind de locuință cu chirie etc.

În 2019, Mihai Chirica a încasat lunar câte 15 210 lei lunar (182 520 lei anual).

Soția lui Mihai Chirica, Cristina Elena Chirica este salariată la firma la care mama sa, Maria Popa, soacra lui Mihai Chirica, deține 50% din acțiuni –Societatea LACTA HAN PROD SRL din Urecheni-Neamț.  Cristina Elena Chirica a încasat anul trecut 47 233 RON, adică 3936 RON, lunar. Alți 5 000  euro au provenit din închirierea unui apartament din Iași. Primarul Mihai Chirica a uitat să menționeze alocația copilului minor, pe care îl are cu soția sa, Cristina Elena Chirica.

Veniturile din 2019 sunt insuficiente pentru a justifica nivelul imens al cheltuielilor Primarului Mihai Chirica.

Actualul edil ieșean este la a treia căsătorie. Din căsătoriile anterioare, Mihai Chirica mai are un fiu (prima căsătorie), 2 fiice (a doua căsătorie ).

Prima soție, Roxana Olaeru a lucrat din anul 2000, la EcoPiața, compania municipală care răspunde de piețele publice din Iași prin anul 2016, ajungând a doua persoană după director. A doua soție,  Ana Maria Fodoreanu a fost angajată ca inspector la Direția Spații Verzi. Fetițele lui Mihai Chirica au primit de la tatăl lor, în iunie 2014,  o vilă de 240 mp în valoare de 250 000 euro ( cea de strada Tudor Neculai, cumpărată cu bani de la unchiul și mătușa lui Mihai Chirica în 2011), în urma partajului dintre părinții lor (din anul 2012) în afară de pensia alimentară oficială plătită de tatăl Mihai Chirica.

A treia soție, Cristina Elena Popa a fost angajată la Direcția Proiecte Europene a Primăriei Iași de unde  a plecat să lucreze la Conest (firma unde lucrase cândva ca diriginte de șantier Mihai Chirica). Ulterior, Cristina Elena Popa a lucrat la firma mamei sale, Maria Popa, care a deschis două magazine de comercializare a produselor lactate în Piețele Alexandru și Nicolina, administrate dea Primăria Iași.

Mihai Chirica mai are și două credite scadente în acest an. Primul, un acord de împrumut,  în valoare de 112 500 lei, contractat în 2014, cel de-al doilea, un credit contractat la Raiffeisen Bank, de 20 000 euro, contractat în 2015.

În 2014, an electoral pentru alegeri europarlamentare și prezidențiale, Mihai Chirica își vedea de treabă

Societatea Eurodesign Consulting (care îl avea drept unic asociat și administrator pe Ioan Chirica, fratele lui Mihai Chirica) a reușit să cumpere în cartierul Bucșoaia, din orașul Frasin din județul Suceava  un teren de 4.251 mp și o vilă de 160 mp utili, care se construia.

Prețul a fost unul antologic, mai puțin decât o mașină germană de clasă medie la mâna a doua: 18.000 de euro.Cu siguranță, terenul și vila, la prețul pieței ar fi valorat cel puțin dublu. Asta înseamnă că lui Mihai Chirica tot i-ar mai fi rămas 206 300 euro. Azi, proprietatea are patru foișoare, pavaje multicolore, cramă săpată în buza dealului, capelă privată. Fratele lui Mihai Chirica lucrează ca muncitor la SC Antibiotice SA Iași, iar firma a avut contracte mici și acelea cu Primăria Iași, care nu treceau de 25 000 euro pe an. Calculele arată că investiția de la Frasin ar fi ”înghițit” cel puțin 200.000 de euro, adică exact cea mai mare parte din cei 206 300 euro nedeclarați nicăieri dar ”existenți prin economii”.

În 2017, Mihai Chirica a mai reușit o performanță, prin soacra lui, Maria Popa, care a semnat contractul pentru o vilă din Galata, numită  Platoul Însorit, construcție de 170 mp utili, parte a unui duplex, cu acoperiș de țiglă metalică roșie, ridicată de Conest. Soacra lui Mihai Chirica a încheiat un contract de 80.000 de euro ( 470 euro/mp), pe care să-l onoreze în rate, până în noiembrie 2020. Prețul este cu mult sub cel al pieței (probabil 650-700 euro mp).

Mihai Chirica a favorizat Firma CONEST, oferind contracte pe bani publici, așa că ”diferența” i-a rămas soacrei  pentru că vreme de 19 ani  Maria Popa se chinuise să termine o vilă în Târgu Neamț, vis-a-vis de Primăria Târgu-Neamț și gard în gard cu unul din liceele orașului. De când Cristina Elena Popa și Mihai Chirica au format un cuplu și vila din Târgu Neamț s-a terminat și magazinele mamei soacre prosperă.

În anul 2017, omul de afaceri Iulian Lucan (partenerul conjunctural de afaceri imobiliare al Silviei Chirica, mama primarului) a cedat un teren de 753 mp situat  în fața Sinagogii din Tg. Cucu și a primit de la Primăria Iași, la schimb, un teren de 628 mp pe strada Vasile Conta, lângă Piața Independenței (pe amplasamentul fostei Piețe Dimitrov). Așadar, omul de afaceri Iulian Lucan a primit răsplata din terenul Primăriei, adică din domeniul public, fiindcă Primăria a luat un teren fără perspectivă de profit (în fața unui monument istoric nu poți construi nimic), pierzând un teren pe care s-ar putea construi clădiri de birouri sau clădiri de locuit și care ar fi alimentat bugetul orașului din chirii.

În luna august 2018, fiul minor al Primarului Mihai Chirica, reprezentat de bunica micuțului.  Silvia Chirica, mama Primarului (pensionară trecută bine de 70 de ani, care totalizează, alături de soțul său suma de 500 euro din pensii), a cumpărat o vilă situată în strada Manolache Drăghici  din Centrul Iașului (la 100 de metri în linie dreaptă de restaurantul Bolta Rece) în suprafață utilă de 136 mp și un teren de 836 mp (la Sărărie) oferind suma de 250.000 de euro.Pe lângă cei 100 000 ero obținuți de Silvia Chirica, se pare că restul de bani, 125 000 euro ar fi fost obținuți la botezul celșui mai tânăr membru al familiei Chirica, iar 57 000 euro ar proveni de la nunta soților Mihai și Cristina Elena Chirica.

În august 2019, Mihai Chirica s-a mutat cu soția și copilul peste drum de ”vila soacrei” într-o altă vilă, tot un duplex, cu acoperiș de țiglă metalică verde (deși se pare că adresa de domiciliu a Primarului ar fi tot pe adresa vilei donate fetițelor sale avute din a doua căsătorie).

Se pare că până în 2019, Mihai Chirica s-a ocupat de reabilitarea și modernizarea vilei, construite în acest complex, ”Platoul Însorit-Galata” dat în folosință prin 2008-2009.

Primarul Mihai Chirica declara în 2017 că ar fi plătit chirie la acel imobil, pe care, apoi s-ar fi decis să îl achite în rate, rate plătite de soacra lui, Maria Popa, până în noiembrie 2020. Să fi executat Conest lucrările de modernizare la imobilul în care s-a mutat Chirica în august 2019?  Evident, nimeni nu știe de unde a avut Mihai Chirica atâția bani pentru reparații dată fiind declarația de avere publicată în 12 iunie 2020 prezentată la început.

Automobilul Ford Transit Custom 8+1 locuri, un van SH  în valoare de 20.000 de euro, înmatriculat pe firma Eurodesign Consulting  a lui Ioan Chirica,  automobilul  Skoda Octavia deținut succesiv de firma Media Rom Grup (deținută de Ioan Melinte) și de firma la care unic asociat este Ioan Chirica, fratele primarului, automobilul Mercedes GLE, de 60.000 de euro aflat în proprietatea firmei Lacta Han Prod (a soacrei lui Mihai Chirica, Maria Popa) sunt automobilele familiei Chirica, văzute mereu  în zona  Platoul Însorit din Galata.

Mihai Chirica  ar fi folosit astfel terenurile Primăriei, dând terenuri bune la schimb cu terenuri proaste, pentru a contrabalansa achizițiile la sume simbolice și vânzările la prețuri astronomice efectuate.

Iașul fără un viceprimar, fără buget adoptat și cu primarul anchetat

Mihai Chirica s-a făcut practic de râs prin numeroase declarații publice. A declarat că metroul de la Cluj-Napoca este imposibil de realizat și că ar fi o promisiune nerealistă a primarului liberal Emil Boc, el ca inginer studiind proiectul și considerând că nu era ”realist”.

În timp ce tramvaiele din Iași, în fond niște rable care pot fi cel mult expuse la un muzeu tehnic rămân fără frâne și lovesc în plin 10-15 automobile în trafic, Mihai Chirica a organizat licitații pentru autobuze second-hand și și-a imaginat că îi va transporta pe ieșeni cu telegondolele, exact ca în Bolivia, mai exact în capitala La Paz. Mai este și problema termoficării, în care Mihai Chirica a avut o altă idee trăznită, aceea cu centrala geotermală și ea, total neperformantă.

Nu mai vorbim despre faptul că Iașul a ratat nominalizarea națională la calitatea de Capitală Culturală Europeană pe anul 2021, pierzând în fața Timișoarei, un eșec greu de uitat de către ieșeni.

PNL a obținut 11 mandate de consilier local (10 prin vot direct și unul la redistribuire), USR-PLUS a obținut 9 mandate de consilieri locali , PSD a obținut 5 mandate și PMP 2 mandate (unul prin vot și altul la redistribuire). Așadar, USR –PLUS și PMP au același număr de consilieri cu PNL, iar PSD, cu numărul infim de consilieri nu poate decât să se dea ”după cum bate vântul”. Datorită configurației strânse a Consiliului Local Iași, PNL nu poate conta necondiționat pe o majoritate cu USR-PLUS, dar nici pe una parțială cu PMP și  consilieri USR-PLUS fără condiții grele.

Contrele dintre Mihai Chirica și deputata USRPLUS Cosette Chichirău au devenit proverbiale, iar Iașul a rămas fără buget fiindcă, în data de 22 aprilie 2021, la ședința Consiliului Local, după 10 ore de dezbatere, PSD și USRPLUS nu au votat bugetul propus de Mihai Chirica.

Va termina Mihai Chirica acest mandat, sau Iașul va fi ”terminat” în actualul mandat?

Așadar, Mihai Chirica încă nu face pasul înapoi din fruntea Primăriei Iași, dar nici nu vrea să se implice în alegeri în fruntea filialei municipale Iași a PNL. Dacă va fi arestat preventiv, Mihai Chirica va fi suspendat de către Prefectul de Iași, iar Iașul să fie condus de către singurul viceprimar.

Spectrul alegerilor locale anticipate planează tot mai mult asupra județului și municipiului Iași, PNL suferind o groaznică lovitură de imagine.

Mihai Chirica nu mai este capabil acum să gireze niciun proiect viabil pentru Iași, cum de fapt nici până acum nu a făcut-o.

Așadar, Iașul, deși va avea la un moment dat un buget, riscă să rămână în liga a doua a orașelor României, deși este Capitala Istorică a României și este după București și Cluj-Napoca, al treilea oraș al țării și primul oraș al Moldovei.

Lect. univ. dr. Florian Olteanu

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

News Moldova LIVE

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement Universitatea de Ştiinţele Vieţii
Advertisement Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” Iași
Advertisement Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu“ Suceava
Advertisement Colegiul Tehnic Gh. Asachi Iasi
Advertisement Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top