fbpx
Connect with us

Marius Bodea, senator USR: “Cu gazon și floricele nu o să acoperim în veci groapa în care ne afundă Chirica!”

bodea e1694155109110 - News Moldova

Iasi

Marius Bodea, senator USR: “Cu gazon și floricele nu o să acoperim în veci groapa în care ne afundă Chirica!”


“Codașul absolut al orașelor mari din România la proiectele de investiții, Iașul mai înregistrează o gaură suplimentară de zeci de milioane de euro din cauză că lui Chirica și funcționarilor din Primărie le-a fost lene să depună o cerere de finanțare pe PNRR pentru instalații de cogenerare pe bază de gaz. Aceasta în condițiile în care termoficarea ne-a costat, ca oraș, 70 de milioane de euro anul trecut, din care 50 de milioane sunt pierderi nete! Uniunea Europeană ne-a oferit 400 de milioane de euro pentru a trece centralele electrice și de termoficare pe gaz, dar noi cumpărăm la Iași cărbune de 50 de milioane de euro în continuare.

Iașul parcă trăiește într-o realitate paralelă, dar cu aceleași legi, cu aceleași fonduri la dispoziție, cu aceeași culoare politică de la Președinte până la primar și șeful de CJ, nu accesează deloc fonduri pentru dezvoltare. Asta în vreme ce restul orașelor mari, cu administrații competente, ne râd în nas și ne iau și banii care ni s-ar cuveni nouă, sute de milioane de euro, pentru că depun proiecte, lansează licitații și intră pe execuție. Și nu vorbim doar despre Cluj-Napoca sau Oradea, centre urbane-fanion când vine vorba despre investiții, ci și de Constanța, Arad, Vâlcea sau Craiova care au atras doar pentru linia de finanțare pentru reconversia pe gaz a centralelor câte 50, 80 sau chiar 100 de milioane de euro! 

Cocoșat de problemele sale penale, Chirica se ocupă în rest numai de distracții și fanfaronadă, fără să muncească un minut pe zi pentru proiecte de dezvoltare. Iașul nu primește bani pentru că nu cere! Penelist de vază, Chirica are numai grija candidaturii, în loc să atragă sume din munții de bani pe care PNRR și Guvernul îi pun la dispoziție localităților din țară. 

Rolul oricărui primar al unei localități este să facă investiții, să găsească finanțări, să se asigure că mai sunt și finalizate în cele mai scurte termene posibile. Conform fișei postului, Chirica nu își îndeplinește nici măcar minimal atribuțiile!

Lipsa investițiilor înseamnă, în mod direct, o viață mai scumpă pentru fiecare ieșean. Când blochezi investițiile din prostie sau nepricepere, faci rău fiecărui ieșean și trebuie să pleci! 

Chirica trebuie să își facă repede bagajele și să plece acum, pentru că încă un an cu el în fruntea orașului va însemna condamnarea Iașului la stagnare și ratarea tuturor finanțărilor care astăzi sunt disponibile și nu vor mai fi valabile din 2025 încolo! Pierdem zi de zi o fereastră uriașă de oportunitate din cauza acestui incompetent notoriu, căruia îi țin isonul zecile de puturoși și obedienți de la Direcția de Fonduri Europene, plătiți efectiv degeaba!, șleahta de consilieri locali ai PNL  (jumătate ex-PSD) care își văd de interesele personale, dar și de conducerea locală și centrală a PNL. 

Cu gazon, floricele și lasere nu o să acoperim în veci groapa în care ne afundă Chirica! Îi cer să își vadă de procesele penale pe care le are pe rolul instanțelor și de dosarele penale în care este permanent audiat și să plece!

Am propus soluții clare, cu surse de finanțare, pentru toate marile probleme ale orașului: trafic, transport public, centre școlare, termoficarea orașului. Pentru toate acestea, dacă ar fi fost puse în practică, existau fonduri deja la dispoziție, iar astăzi puteam avea deja echipele de muncitori și utilajele în teren!

Le-am elaborat alături de specialiști și de colegii mei din USR, sunt publice și nu aș fi avut nici cea mai mică problemă să ne facă în ciudă incompetentul Chirica, să le fure (căci are experiență vastă) și să le implementeze spre binele fiecărui ieșean!”, a punctat senatorul ieșean Marius BODEA.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top