fbpx
Connect with us

Marius BODEA (USR): „Inflația galopantă continuă în România, și se întâmplă dintr-un singur motiv: actualii guvernanți profită de pe urma ei”

Marius BODEA (USR): "Inflația galopantă continuă în România, și se întâmplă dintr-un singur motiv: actualii guvernanți profită de pe urma ei" - News Moldova

Iasi

Marius BODEA (USR): „Inflația galopantă continuă în România, și se întâmplă dintr-un singur motiv: actualii guvernanți profită de pe urma ei”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Inflația galopantă continuă în România, iar motivul, potrivit senatorului USR de Iași Marius Bodea, ar fi unul singur: actualii guvernanți profită de pe urma ei

„Pentru fiecare leu pe care îl plătiți în plus, de la lună la lună, pentru orice produs, statul încasează 19% din el prin Taxa pe Valoarea Adăugată, plus multe alte taxe și impozite aplicate afacerilor. Orice scumpire aduce mai mulți bani în vistierie pentru a fi plătite pensiile speciale ale lui Ciucă și alte tuturor celorlalți speciali de la vârful statului român.

Banii în plus de la Buget îi asigură lui Iohannis și mai multe zboruri intercontinentale de lux cu oprire ogligatorie la Sibiu. Banii în plus colectați din sărăcirea fiecărui român țin în posturi toate rudele și amantele membrilor de partid cu funcții. 

În lumea largă inflația începe să scadă, grație măsurilor luate în tandem de băncile centrale și de guverne. Și la noi dobânda de referință a fost crescută de BNR, dar momentan acest lucru are efecte negative doar asupra finanțării afacerilor și populației, pentru că suferința este degeaba dacă statul continuă să cheltuie deșănțat și să se împrumute la dobânzi amețitoare. Nu poate nici o bancă centrală singură din lumea asta să rezolve inflația, dacă guvernele nu cooperează. Iar la noi coaliția de guvernare cooperează strict pentru a risipi banii românilor și a-i devaloriza cu o repeziciune amețitoare.

Marius BODEA (USR): "Inflația galopantă continuă în România, și se întâmplă dintr-un singur motiv: actualii guvernanți profită de pe urma ei" - News Moldova

În lipsa inflației și a împrumuturilor pe bandă rulantă, banii pentru risipă ai actualei guvernări s-ar fi terminat de mult. Este unicul motiv pentru care Executivul Sărăcirii Românilor nu acționează în nici un fel pentru a opri avalanșa de scumpiri. În cinismul său, preferă ca românii să plătească rate duble și sume amețitoare pe coșul de bază de produse decât să facă restructurări ale aparatului bugetar sau reforme care să îi coste electoral.

Cinismul a atins cote extreme mai ales pentru PSD, partidul care se prezintă drept apărătorul celor mai vulnerabili români, pensionari și angajați cu venituri mici. Tocmai aceste categorii sunt cele mai afectate de scumpiri, pentru că din puținul lor ajung să nu își mai permită nici jumătate din ceea ce puteau cumpăra acum un an. Inflația le mănâncă până la ultimul bănuț, câtă vreme pesediștii se lăfăie în lux și-și țin întreaga camarilă pe munți de bani.

Redresarea inflației în România și atingerea unei ținte de 2%, așa cum este considerată ea ca fiind acceptabilă în mod unanim de către economiștii băncilor centrale, este una foarte îndepărtată, în acest context. Accederea la zona euro e o glumă în acest context, la fel și reducerea presiunii de pe valoarea ratelor românilor.

Căci dacă inflația nu dă semne de scădere (și nu o face, se manifestă violent pe lunile ianuarie și februarie!), BNR nu va avea altă soluție decât să continue creșterea dobânzii de referință. Drept urmare, ratele vor mai crește, iar cetățenii nu vor mai putea face împrumuturi decât dacă vor avea lefuri foarte mari, astfel încât să se poată încadra în plafonul de îndatorare. Deci vor mai lua credite numai pilele peneliștilor și pesediștilor!”, a precizat senatorul ieșean Marius Bodea.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top