fbpx
Connect with us

PROFIL DE CANDIDAT: Marius Eugen OSTAFICIUC. Care este sensul candidaturii din partea AUR la CJ IASI (EP. 4)

PROFIL DE CANDIDAT: Marius Eugen OSTAFICIUC. Care este sensul candidaturii din partea AUR la CJ IASI (EP. 4) - News Moldova

Iasi

PROFIL DE CANDIDAT: Marius Eugen OSTAFICIUC. Care este sensul candidaturii din partea AUR la CJ IASI (EP. 4)

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


CONTEXT: Prezentarea platformei și viziunii candidatului în raport cu alegătorii este esențială pentru procesul democratic, consolidând încrederea, mobilizând alegătorii și stimulând dezbaterile politice și sociale relevante pentru bunăstarea comunității.

Prin urmare candidații au fost invitați să răspundă întrebărilor necesare creării următorului

PROFIL DE CANDIDAT

Datele furnizate de către candidați vor fi publicate de către cotidianul News Moldova și revista economică Moldova Invest în perioada martie – iunie 2024, urmând a fi promovate în plan local spre corecta și eficienta informare a alegătorilor.

Ion ȘTEFANOVICI: “O privire analitică în intimitatea partidelor politice” – PROFIL DE CANDIDAT

Numele Candidatului: Marius-Eugen OSTAFICIUC

Poziție pentru care candidează: Președinte al Consiliului Județean Iași

Județ: IAȘI

Ocupație actuală: actual deputat AUR, ex deputat PSD

În primul episod din Campania Profil de Candidat v-ați putut acomoda cu unul dintre politicienii din generația tânără, deputatul exPSd, actual AUR de Iași: Marius Ostaficiuc – PROFIL DE CANDIDAT: Marius OSTAFICIUC, candidatul AUR pentru Consiliul Județean IAȘI (EP.1)  .

În cel de-al doilea episod a-ți putut înțelege „profilul economic” al celui selectat de George SIMION pentru prima poziție la vârful administrației ieșene – PROFIL DE CANDIDAT: Marius Eugen OSTAFICIUC. Candidatul AUR pentru CJ IASI – expert în combinații imobiliare (EP. 2)

Acestea fiind spuse să încercăm o prognoză post 9 iunie!

PROFIL DE CANDIDAT: Marius Eugen OSTAFICIUC. Care este sensul candidaturii din partea AUR la CJ IASI (EP. 4) - News Moldova

 

Care este sensul candidaturii lui OSTAFICIUC din partea AUR la CJ IASI?!?

  1. Sensul candidaturii: Oricât de cinic ar părea calculele acestei evoluții politice nu au nici o legătură cu binele cetățenilor și o platformă-program pregătită pe cale de consecință. În nici un caz. O vedeți enunțată pe undeva? Nu au nici echipă, nici pregătire tehnică de specialititate – într-un cuvânt: NIMIC. Motivația rezidă în interesele grupului care îl protejează pe Ostaficiuc și care au stat în spatele lui de mulți ani de zile. Practic, deputatul Ostaficiuc și-a asumat benevol-forțat această candidatură la CJ Iași, fortuit fiind de interesele grupului din care face parte.
  2. Perspective administrative: Atât Ostaficiuc cât și Ciuhodaru (despre care vom discuta într-o serie separată dedicată modului în care a căpușat decenii banul public atât în mediul politic cât și medical) sunt conștienți de faptul că ținta reală este prezervarea scorului partidului la Iași, protejarea votului în secții și finalmente obținerea unui număr de consilieri locali și județeni care să ofere – într-o perspectivă luminoasă pentru ei – posibilitatea de a intra la negocieri pentru pozițiile de viceprimar și vicepreședinte. Obținerea unei minorități critice i-ar putea facilita lui Marius Ostaficiuc posibilitatea de a-și prezerva și perpetua postura de expert în combinații administrativ-economice la nivelul Primăriei și Consiliului Județean din care s-a hrănit toată viața. Asta este singura formulă care îi asigură actualului deputat starea de necesitate în cadrul grupului din care face parte.
  3. Perspective politice: inversiunea calendarului de alegeri îi dezavantajează complet pe actualii parlamentari. Din cauze evidente: parlamentarii trebuie să muncească pentru primari și președinții de Consilii Județene, pentru europarlamentari și pentru candidații la Președinția României. Cei mai mulți dintre actualii parlamentari nu beneficiază de nici o garanție reală că se vor mai regăsi pe locuri eligibile în viitorul legislativ al României. Cu toate acestea, sunt momiți cei mai mulți dintre ei cu promisiuni.
  4. Calcule politice ale AUR-ului ieșean. Atenție la sensul formulării: există o diferență fundamentală între calculele AUR-ului la Iași (a se înțelege ce vrea grupul de la București din jurul lui Simion și Lulea) și AUR-ului ieșean (ce își dorește grupul sudat în jurul algoritmului sprijinit de Sorin Roșca Stănescu cu asociații acestuia din Iași). Deocamdată grupul din jurul lui Ostaficiuc depune eforturi pentru a-i mulțumi pe cei din conducerea AUR. O vor face la locale/europarlamentare, o vor face și la prezindențiale, dar pe final de an s-ar putea să aibă surpriza vieții lor și să nu li se confirme deloc așteptările. Aceasta este de fapt perspectiva cea mai reală.
  5. Câinele nu pleacă de la măcelărie. Marius Ostaficiuc nu ar fi plecat nici bătut dacă mai prindea un oscior la măcelăria PSD. Dar s-a luat decizia să fie tras pe linie moartă, complet, din momentul în care mergea la Ciolacu cu cele mai stupide scenarii împotriva lui Maricel POPA. Decizia de maziliere a lui Ostaficiuc a fost luată în PSD din 2022. A fost ținut „aproape” pentru a nu se irosi un vot în Parlament.

PROFIL DE CANDIDAT: Marius Eugen OSTAFICIUC. Care este sensul candidaturii din partea AUR la CJ IASI (EP. 4) - News Moldova

Șansele candidatului Marius Ostaficiuc din partea AUR pentru Președinția Consiliului Județean Iași: NU EXISTĂ!

În primul rând, ca om politic, Marius Ostaficiuc nu a existat nici o clipă. El a fost și va râmâne, atâta timp cât își mai găsește un Stăpân în lumea politică, un băiat de cabinet. La asta da, a excelat din tinerețe. La toate cabinetele parlamentare la care a lucrat, Marius Ostaficiuc a rezolvat problemele curente care i-au fost repartizate. Într-un final, le-a tras preșul tuturor, dar asta este altă discuție. Chiar și lui Gheorghe Nichita pe care l-a servit din postura de consilier, consilier local sau alte funcțiuni la PSD Iași. Toată lumea a fost în ansamblu mulțumită de el, deci, a ieșit bine. Dar activitățile acestea nu avea cum să îl transforme pe Ostaficiuc în om politic de calibru.

Problema lui Ostaficiuc este că, spre deosebire de Costel Alexe spre exemplu, nu este endorsat politic de nici o grupare (economică sau de altă natură) serioasă. Și, în al doilea rînd, tot spre deosebire de Alexe nu și-a cultivat o echipă similară cu cea pe care o are Alexe în PNL. În toate aceste considerente a contat enorm anturajul domnului Ostaficiuc, unul nociv și recunoscut ca atare în Iași și numai.

Pe cale de consecință, cum își imaginează ei că vor depăși cu astfel de principii de lucru perimetrul Iașului este greu de înțeles. În Iași, Mihai Chirica încă îi acceptă în construcția municipalității, motiv pentru care nici el nu este bine văzut și nici primit, în afara Iașului.

PROFIL DE CANDIDAT: Marius Eugen OSTAFICIUC. Care este sensul candidaturii din partea AUR la CJ IASI (EP. 4) - News Moldova

Candidatura nominală va fi un eșec de proporții care va da adevărata valoare politică dar și profesională a lui Marius Ostaficiuc.

În vederea clarificării naturii profesionale a lui Marius OSTAFICIUC vă propunem să punem în discuție, în episodul următor, „realizările” care reies din activitățile practice și veniturile curente ale acestuia din anii precedenți. Să încercăm să răspundem împreună la următoarea întrebare: Ce rezultate notabile a avut candidatul Marius OSTAFICIUC care îl recomandă să fie investit cu responsabilitatea de PREȘEDINTE al CONSILIULUI JUDEȚEAN IAȘI?!?


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top