fbpx
Connect with us

Marius OSTAFICIUC (PSD): „Astăzi, 9 mai, este o zi cu triplă semnificație atât pentru cetățenii români, cât și pentru întregul continent european”

Marius OSTAFICIUC (PSD): "Astăzi, 9 mai, este o zi cu triplă semnificație atât pentru cetățenii români, cât și pentru întregul continent european" - News Moldova

Iasi

Marius OSTAFICIUC (PSD): „Astăzi, 9 mai, este o zi cu triplă semnificație atât pentru cetățenii români, cât și pentru întregul continent european”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Deputatul ieșean Marius OSTAFICIUC consideră ziua de 9 mai ca fiind o zi cu triplă semnificație atât pentru cetățenii români, cât și pentru întregul continent european

„Ziua de 9 mai înseamnă atât Ziua Independenței de Stat a României, Ziua Victoriei în Europa și sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial pe continent, dar și formarea Uniunii Europene.
Triple semnificații pentru cetățenii Uniunii Europene, tot mai greu încercați în ultima perioadă. Victoria aliaților din urmă cu 78 ani și formarea marii familii europene în 1950 au constituit fundamentul a ceea ce suntem noi astăzi, a ceea ce reprezintă România și partenerii săi în Uniunea Europeană.
Declaraţia rostită la 9 mai 1950 de Robert Schuman, ministrul francez al afacerilor externe, ce prevedea crearea unei comunităţi a cărbunelui şi oțelului, ai cărei membri urmau să-şi gestioneze împreună aceste două resurse, a fost în fapt primul pas către constituirea unei păci durabile între statele membre.
Astăzi ne aflăm în fața unui moment cheie, cu un război care se află la granițele noastre, cu un conflict militar care a avut numeroase repercusiuni asupra economiei și nu numai tuturor statelor din jur. Ne aflăm în fața unui moment pe care trebuie să îl depășim împreună, tocmai pentru a asigura pacea cerută în urmă cu 78 de ani la finalul celei mai sângeroase conflagrații mondiale din secolul XX.
Așa cum armata română a luptat eroic la Plevna, la Grivița, la Mărășești, Cotul Donului, pentru apărarea patriei și neamului, este de datoria noastră de a asigura o stabilitate în Europa și în lume.
La mulți ani, Europa!”, a transmis deputatul ieșean Marius Ostaficiuc.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top