fbpx
Connect with us

Maternitatea „Elena Doamna” din Iași, în continuare fără director medical

Iasi

Maternitatea „Elena Doamna” din Iași, în continuare fără director medical


De aproape 7 luni, Maternitatea „Elena Doamna” din Iași nu are un director medical care să fi ocupat postul prin concurs, această funcție fiind subiectul principal al multor discuții și controverse în ultimii ani

În luna septembrie a anului 2017, dr. Simona Nicolescu a fost numită în funcția de director interimar al instituției, după ieșirea la pensie a prof.dr. Florentin Dumitrache. O decizie care a atras revolta opiniei publice, dr. Simona Niculescu fiind implicată în cele mai mari scandaluri din ultimii ani de la maternitate, notează Ziarul de Iași.

În 2018, postul a fost scos la concurs, iar pentru ocuparea funcției s-au înscris dr. Simona Niculescu și dr. Răzvan Socolov. Acesta din urma a depus o contestație, concursul a fost reluat, fiind câștigat de dr. Simona Niculescu. Aceasta a rămas aproape 4 ani în această funcție.

News Moldova îți recomandă și ...   Mesajul Deputatului PNL de Iași Sorin NĂCUȚĂ transmis cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Potul a fost scos din nou la concurs în 2022, postul a fost scos din nou la concurs. Unic concurent pentru ocuparea funcției de director medical a fost dr. Dragoș Nemescu. Acesta a câștigat concursul, însă la 20 de zile după numirea în funcție a demisionat.

Potrivit sursei citate, raportul realizat de către Nemescu în cele 20 de zile petrecute la unitatea medicală a evidențiat toate problemele identificate la spital, care arătau o stare aproape de colaps.

Conform raportului, nu sunt îndeplinite standardele legale de funcționare, toate clădirile sunt vechi, fără o structură de rezistență corespunzătoare, se menționa procesul de retrocedare care a fost finalizat între timp.

News Moldova îți recomandă și ...   Au apărut primele imagini cu ALEXIA, fata cu braţele amputate în urma accidentului de la Paşcani

Medicul a remarcat că adresabilitatea spitalului era una redusă, cu un grad mediu de ocupare al paturilor de sub 40%, iar contractul cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate era realizat doar în proporție de 50-60%.

Dr. Nemescu concluziona în raportul său că singura soluție viabilă era construcția unui nou spital, propunând ca soluție „transformarea spitalului în secția exterioară a Maternității «Cuza Vodă» cu preluarea întregii activități de obstetrică și neonatologie din Pavilionul I”.

News Moldova îți recomandă și ...   Mesajul Președintelui Consiliului Județean Iași, Costel ALEXE, transmis cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Concursul a fost reluat în luna decembrie a anului trecut, însă nu s-a terminat nici până în prezent.

Probele erau programate pentru mijlocul lunii ianuarie 2023, când trebuia să fie făcut public și numele câștigătorului concursului. Doar că proba a fost amânată pe 15 decembrie, inițial pe termen nelimitat, fiindcă nu a fost finalizată în timp util „procedura privind desemnarea membrilor comisiei de concurs de către celelalte instituții de la care s-a solicitat numirea membrilor”.

Concursul a fost reluat până la urmă în luna februarie, când au fost depuse dosarele de către candidați, pe data de 22 februarie fiind făcute public rezultatele selecției dosarelor.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top