fbpx
Connect with us

Maternitatea „Elena Doamna”, de un an de zile fără director medical pe post, câştigat prin concurs

elena doamna iasi - News Moldova

Iasi

Maternitatea „Elena Doamna”, de un an de zile fără director medical pe post, câştigat prin concurs


Posibilitatea înghețării posturilor din sectorul public ar putea duce la întârzierea numirii unui director medical pentru Maternitatea „Elena Doamna”, care ar putea ajunge la un an fără a avea un director câștigat prin concurs

În 2017, dr. Simona Niculescu a fost numită interimar pe această poziție, după ce predecesorul său, prof.dr. Florentin Dumitrache, a ieșit la pensie. Această decizie a provocat controverse, deoarece dr. Simona Niculescu a fost implicată în scandaluri la maternitate în ultimii ani.

În 2018, postul a fost scos la concurs, iar dr. Simona Niculescu și dr. Răzvan Socolov au fost cei doi candidați. După o contestație făcută de dr. Răzvan Socolov, competiția a fost reluată, dar dr. Simona Niculescu a câștigat postul și a rămas pe această funcție timp de patru ani.

În 2022, postul a fost din nou scos la concurs, iar dr. Dragoș Nemescu, profesor universitar și medic cunoscut la Maternitatea „Cuza Vodă”, a candidat și a câștigat postul de director medical la „Elena Doamna”. Cu toate acestea, la doar 20 de zile după numire, și-a dat demisia și s-a întors la Maternitatea „Cuza-Vodă”.

În decembrie 2022, postul de director medical a fost scos din nou la concurs, dar acesta a fost amânat și apoi anulat complet. Noua decizie a managerului spitalului, dr. Emil Anton, a fost de a numi un interimar, dr. Tudor Andrei Buțureanu, în funcția de director medical, după anularea concursului.

În cazul în care angajările la stat vor fi înghețate, anularea postului va fi pe termen nelimitat.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top