fbpx
Connect with us

Mihai Chirica pe tema termelelor de reabilitare a Colegiului Pedagogic din Iași: “Nu pot să mint, nu pot să spun că într-un an de zile…”

campanie EON 4 - News Moldova

Iasi

Mihai Chirica pe tema termelelor de reabilitare a Colegiului Pedagogic din Iași: “Nu pot să mint, nu pot să spun că într-un an de zile…”


“Care ar fi cel mai optimist scenariu în care elevii licelui Pedagogic din Iași se vor putea reîntoarce la cursuri în cadrul instituției?

Elevii Colegiului Național Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași au fost evacuați din instituția de învățământ, dat fiind riscul seismic de gradul unu al clădirii principale. 23 de clase, de la a V-a până la a XII-a, au fost relocate în două unități școlare ieșene, Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Vasile cel Mare” și Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi”.

La conferința de presă a participat și redactorul-șef NEWS MOLDOVA, Ion ȘTEFANOVICI, care a solicitat primarului municipiului Iași

Ion Stefanovici - Redactor sef News Moldova

Ion Stefanovici – Redactor sef News Moldova

lămuriri cu privire la ceea ce se va întâmpla cu Colegiul ”Vasile Lupu”, despre planurile de reabilitare a clădirilor, unele aflate într-o stare avansată de degradare, precum și despre data la care elevii vor putea reveni în școala lor.

Ion Stefanovici: “Care ar fi cel mai optimist scenariu în care copiii se vor putea reîntoarce la cursuri în cadrul instituției?

Ion ȘTEFANOVICI: “Ați spus că veți începe oricum lucrările pentru reabilitarea instituției. Când vor începe și care ar fi cel mai optimist scenariu în care copiii se vor putea reîntoarce la cursuri în cadrul instituției?

Mihai CHIRICA: “Nu pot să mint, nu pot să spun că într-un an de zile, nu ai cum să termini un asemenea obiectiv”

mihai chirica 1024x576 1 - News MoldovaMihai Chirica: “Dacă licitația va avea susținători – și sunt convins că avea avea, pentru că este un obiectiv  valoros din punct de vedere financiar și se vor găsi constructori care să facă o ofertă – evaluarea va dura în jur de 30 până la 45 de zile, în funcție de calitatea documentelor pe care le-au propus, să spunem în perioadă de 60 de zile să putem emite ordinul de începere al lucrărilor.

Lucrările nu vor putea fi finalizate mai devreme de 24 de luni, pentru că sunt lucrări de consolidare care necesită atât niște timpi absolut necesari din pucnt de vedere tehnologic, dar și foarte multă atenție. Pentru că după finalizarea lucrărilor de consolidare și în paralel cu acestea, noi vom veni și cu toate dotările necesare funcționării școlii.

Nu pot să mint, nu pot să spun că într-un an de zile, nu ai cum să termini un asemenea obiectiv. Trebuie minim 24 de ore în care să se lucreze și pe timp de iarnă, și pe timp de vară, în funcție de capacitatea constructorului, care trebuie sustinută permanent și financiar și care, de asemenea, din punct de vedere tehnic trebuie susținută prin aportul dirigintelui de șantier și al proiectantului.

Eu nu cred că cineva ar putea să intervină mai devreme pentru că, în primul rând, va trebui desfăcută școala, până la ultimul perete, pentru a se vedea starea cărămizii, zidită acum peste 100 de ani”.

600 de elevi ai Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași au fost EVACUAȚI, iar alţi 200 au fost RELOCAȚI

Pe de altă parte, reacțiile părinților nu au întârziat să apară, în timp real, sub formă de comentarii la transmisiunea live

WhatsApp Image 2023 03 23 at 10.12.50 - News Moldova

Părinţii elevilor de la Colegiul Pedagogic protestează la această oră în faţa Primăriei. Punctul de vedere al ISJ Iași

Părinţii elevilor de la Colegiul Pedagogic vor PROTESTA astăzi în faţa Primăriei. Punctul de vedere al ISJ Iași

Protestul este organizat de Asociaţia de Părinţi de la Colegiul Pedagogic, însă pot lua parte şi părinţii care nu sunt membri ai asociaţiei.

Punctul de start al protestatarilor va fi curtea unităţii de învăţământ, de la ora 11:30. Ulterior, aceștia se vor îndrepta spre Primăria Iaşi, pe traseul Colegiul Pedagogic – Copou – Bulevardul Independenţei – Piaţa Unirii – Bulevardul Ştefan cel Mare.

Contactați de redacția News Moldova, reprezentanții ISJ Iași au precizat faptul că nu au cunoștință despre solicitările părinților. 

doua module incheiate din noua structura scola e1679574112735 - News Moldova

“Dacă e să mă raportez la ceea ce au exprimat ieri în presă, cred că își doresc să fie în același spațiu.

Ei nu au făcut o solicitare către noi, nu s-au adresat Inspectoratului Școlar Județean Iași, nu au depus nici o solicitare, nu știm exact care sunt”, a precizat Antonina BLIORȚ purtător de cuvânt al ISJ Iași.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top