Connect with us

Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Marcel BOLOȘ, a dat asigurări că va sprijini MARILE PROIECTE ale județului IAȘI

Iasi

Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Marcel BOLOȘ, a dat asigurări că va sprijini MARILE PROIECTE ale județului IAȘI

Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a efectuat o vizită de lucru la Iași,  la invitația președintelui Consiliului Județean, Costel Alexe

Ministrul Marcel Boloș a fost însoțit de secretarul de stat Carmen Morar și de consilierul Florin Zaharia. Prima parte a programului delegației ministeriale a inclus Centrul de Screening și Diagnostic în Boli Oncologice al Institutului Regional de Oncologie și Institutul de Boli Cardiovasculare.

Ministrul Marcel Boloș a discutat cu managerii celor două unități medicale despre proiectul Centrului Național de Terapie cu Protoni, pe care IRO dorește să-l realizeze la Iași, și despre proiectul Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară care urmează să fie construit la Miroslava.

“Cât mă privește pe mine, ca membru al Guvernului, aveți toată susținerea pentru ca Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară să poată să fie pus ca proiect în zona finanțărilor europene, fie că discutăm de PNRR, fie că discutăm de Programul Operațional de Sănătate. Mai mult, am avut o întânire cu reprezentanții Băncii Europene de Investiții pentru ca ceea ce nu se poate asigura din fondurile Politicii de Coeziune să fie asigurat din împrumuturi pe care Guvernul României le face prin Banca Europeană de Investiții.

Avem în vedere acest mix de finanțare tocmai în ideea că Guvernul României face eforturi ca astfel de proiecte să se implementeze. Cred că, dacă proiectul Spitalului Regional de Urgență, de peste 500 de milioane de euro, împreună cu IRMC, cu o valoare de 300 de milioane de euro, și Centrul Național de Terapie cu Protoni vor fi realizate la Iași, deveniți un epicentru al României pe zona servicilor medicale.

Uitați-vă la valoarea acestor proiecte care spune totul despre ceea ce înseamnă admnistrația județeană și implicarea pe care o are pentru atragerea de fonduri’’, a declarat ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Vizita ministrului Marcel Boloș a continuat la sediul ApaVital, unde s-a semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru extinderea sistemului de apă și canalizare pe Axa 4: Brăești–Sinești-Popești, din cadrul Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă uzată din judeţul Iași 2014-2020. Investiția are o valoare totală de aproape 74,9 milioane de lei, fără TVA.

Programul vizitei a mai inclus o întâlnire cu primarii din județ, în cadrul căreia au fost prezentate oportunitățile de finanțare prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027 și Planul Național de Redresare și Reziliență, precum și o dezbatere  pe tema Autostrăzilor A8 și A7, care a avut loc la sediul Primăriei Municipiului Iași și la care au luat parte reprezentanți ai societății civile.

Ministrul Marcel Boloș și membrii delegației care l-a însoțit la Iași au avut discuții și cu reprezentanții Direcției de Proiecte și Dezvoltare Durabilă din cadrul CJ, pentru analizarea celor mai bune variante de finanțare a proiectelor pe care Consiliul Județean își dorește să le implementeze în perioada următoare.

Vizita s-a încheiat la Aeroportul Internațional Iași, unde ministrului Marcel Boloș i-a fost prezentat proiectul de de modernizare și extindere, în urma căruia Iașul va avea al doilea Aeroport ca mărime din România.

 

 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Iasi

- citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top