Connect with us

Ministrul Transporturilor, Cătălin DRULĂ a făcut ANUNȚUL: ”A fost semnat CONTRACTUL pentru proiectarea tronsonului Tg. Neamț – IAȘI – Ungheni”

Iasi

Ministrul Transporturilor, Cătălin DRULĂ a făcut ANUNȚUL: ”A fost semnat CONTRACTUL pentru proiectarea tronsonului Tg. Neamț – IAȘI – Ungheni”

Ministrul Transporturilor a anunţat semnarea contractului de proiectare pentru Autostrada A8 Târgu Neamţ-Iaşi

Contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate și proiectului tehnic pentru cei circa 100 de km din „Autostrada Unirii” A8 de la Tg Neamț la Iași și mai departe până la Ungheni a fost semnat de către Compania de Autostrăzi a României.

Contractul în valoare de 59 de milioane de lei a fost semnat cu Consitrans, iar termenul contractual este de 25 de luni.

companiile-din-china-interzis-la-licitatiile-pentru-autostrazi-si-cai-ferate.-schimbare-de-strategie,-anuntata-de-catalin-drulaMinistrul Transporturilor a declarat însă în repetate rânduri că dorește finalizarea unor porțiuni înainte pentru a le scoate la licitația de execuție mai devreme, transmite hotnews.ro.

„La semnarea care a avut loc la sediul CNAIR, i-am cerut proiectantului să prioritizeze tronsonul dintre Târgu Frumos și Lețcani. Moldova a așteptat suficient ca să aibă drumuri moderne.

Pentru mine atât A8, cât și A7 sunt priorități și facem toate eforturile împreună cu echipa din minister și CNAIR ca să devină realitate în teren cât mai repede.

Vrem și ne luptăm ca ambele proiecte să aibă finanțare din PNRR”, a declarat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Autostrada Târgu Neamț – Iași -Ungheni reprezintă un tronson din viitoarea Autostrada A8 Târgu Mureș – Tg.Neamț – Iași – Ungheni ce va străbate județele Mureș, Harghita, Neamț și Iași și va avea o lungime de aproximativ 320 de km.


Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Iasi

- citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top