fbpx
Connect with us

Miracol medical la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași! Tumoare de 4 cm, îndepărtată fără operație

Miracol medical la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași! Tumoare de 4 cm, îndepărtată fără operație - News Moldova

Iasi

Miracol medical la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași! Tumoare de 4 cm, îndepărtată fără operație

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Medicii de la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași au reușit să îndepărteze o tumoare cerebrală de 4 cm fără a recurge la intervenția chirurgicală tradițională

Pacientul, un bărbat în vârstă de 46 de ani, a fost adus în unitatea de primiri urgențe, unde s-a descoperit o tumoare într-o zonă extrem de delicată a creierului.

Echipa de neurochirurgi a decis că o intervenție chirurgicală clasică ar fi prea riscantă, dar soluția nu s-a lăsat mult așteptată. Bărbatul a fost transferat în Laboratorul de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife al spitalului, unde a început un tratament inovator. În doar trei ședințe, tumoarea a fost redusă la doar un centimetru, eliminând necesitatea unei operații invazive.

Pacientul a descris experiența ca fiind cu adevărat miraculoasă, simțind că viața sa a fost schimbată și că a recăpătat speranța pentru un viitor sănătos. Analizele ulterioare au dezvăluit că tumoarea cerebrală a fost cauzată de o tumoare la plămâni, aducând o perspectivă optimistă pentru recuperare.

Conf. Univ. Dr. Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași, a subliniat eficacitatea radiochirurgiei de tip Gamma Knife, evidențiind că această tehnologie salvează vieți și îmbunătățește calitatea vieții pacienților. Pacienții se bucură de un tratament fără bisturiu, fără durere și fără efecte secundare semnificative.

Pacientul, Florin Peșterău, a împărtășit povestea sa uimitoare, menționând că intervenția cu Gamma Knife a fost mult mai confortabilă și mai eficientă decât o operație tradițională. Încrederea în specialiștii și aparatura de ultimă generație a spitalului a fost cheia unei experiențe pozitive, iar acum se bucură de o viață sănătoasă și plină de speranță.

Această reușită medicală subliniază importanța continuării dezvoltării tehnologice în domeniul medical și aduce speranță pacienților aflați în situații critice.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top