fbpx
Connect with us

MIROSLAVA, comuna-model din regiunea MOLDOVEI, în SĂRBĂTOARE la început de toamnă

Iasi

MIROSLAVA, comuna-model din regiunea MOLDOVEI, în SĂRBĂTOARE la început de toamnă


Miroslava, una dintre comunele etalon din zona Moldovei, este în sărbătoare! La început de toamnă, între 8 – 10 septembrie, cei peste 12.000 de locuitori din cele 13 sate se adună să petreacă împreună clipe frumoase, la ”Zilele Comunei”.

Artiști îndrăgiți au fost invitați și în acest an să îi bucure pe localnici. Alina Eremia, Margareta Clipa, trupa Vunk, Nicole Cherry, Lino Golden sau Viorica Macovei, alături de alți interpreți plăcuți publicului vor urca pe scena amenajată în centrul comunei. Nu vor lipsi activitățile sportive și evenimentele culturale, precum și o zonă de alimentație publică în care participanții găsesc negreșit produsele dorite.

Miroslava, o comună-exemplu pentru toată Moldova

Miroslava este o comună așa cum toate cele din regiunea Moldovei și-ar dori să fie! Echipa care conduce Primăria de câțiva ani, în fruntea căreia se află primarul DAN NIȚĂ, a reușit lucruri aproape incredibile, într-un timp relativ scurt. Investițiile făcute în toate domeniile de interes ale comunei au făcut ca nivelul de trai al celor peste 12.000 de locuitori să crească. Într-un raport oficial din 2016, de pildă, Ministerul Dezvoltării considera comuna Miroslava drept cea mai bogată comună din România. Primarul DAN NIȚĂ a explicat atunci că nu e deloc ușor să ai un buget, fie el și unul consistent, care însă fie administrat pentru nu mai puțin de 13 localități, întinse pe o suprafață de 8270 de hectare. Este o muncă uriașă, însoțită de o preocupare atentă pentru nevoile fiecăreia din cele 13 comunități. Una dintre cheile succesului administrației de la Miroslava, condusă de primarul DAN NIȚĂ, a fost atragerea de fonduri europene și guvernamentale. Drept dovadă, numai în anii 2019 – 2020, o situație întocmită de Compartimentul de Atragere de Fonduri și Implementare Proiecte din cadrul Primăriei arată că erau în lucru, cu finanțări obținute, aproape 40 de proiecte.   

News Moldova îți recomandă și ...   De 10 ani la Antibiotice magia Crăciunului aduce bucurie copiilor

”Toate acestea sunt un semn că Miroslava continuă să se dezvolte”

„Este a opta ediție a Zilelor Comunei Miroslava. Au trecut trei ani de când am organizat acest eveniment în format fizic. În tot acest interval s-au schimbat multe în comună. Au fost inaugurate mai multe obiective importante, precum Școala Gimnazială <<Colonel Constantin Langa>> și Creșa Miroslava. Am continuat lucrările de asfaltare și canalizare, am susținut dezvoltarea parcurilor industriale și am pus bazele unei excelent parteneriat public-privat, al cărui rezultat este Family Market. Toate acestea sunt un semn că Miroslava continuă să se dezvolte. În următoarea perioadă ne propunem să întărim relațiile cu instituțiile statului pentru că este nevoie de o colaborare mai strânsă în special la nivelul Zonei Metropolitane. Totodată, vrem să avem un dialog mai strâns și mai multe acțiuni în comun cu mediul de afaceri”, a fosat mesajul primarului DAN NIȚĂ, cu prilejul Zilelor Comunei Miroslava. 

News Moldova îți recomandă și ...   S-a dublat numărul pacienților noi cu HIV SIDA. „Cifrele ne înverșunează lupta”

”Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc pe 8 septembrie, la Congress Hall din cadrul Family Market. Manifestarea a debutat cu intonarea Imnului Național de către interpreta Maria Boampă. A urmat un scurt moment de rugăciune, la care au participat un sobor de preoți condus de pr. Claudiu Gheorghiasa, consilier eparhial la Arhiepiscopia Iașilor și delegat al ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, respectiv pr. Fabian Doboș, profesor la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” și delegat al Episcopului Romano-Catolic, PS Iosif Păuleț.

Din partea Comunei Miroslava au luat cuvântul primarul Dan Niță și viceprimarul Mihaiță-Costel Lisoschi, aceștia fiind urmați de președintele CJ Iași, Costel Alexe și Alexandru Muraru, președintele PNL Iași și consilier al premierului Nicolae Ciucă”, au precizat, într-un comunicat oficial reprezentanții comunei Miroslava.  
Mediul de afaceri a fost reprezentat la momentul deschiderii evenimentului de Marian Berdan, patronul grupului de firme Electra, Florin Rașcu, manager de dezvoltare regional al proiectului EVISS, și Mircea Cirț, fondatorul ATP Trucks & Bueses. Din partea localităților înfrățite cu Miroslava au lua cuvântul Ion Țurcanu, primarul satului Scorțeni, Ivan Belciug, primarul orașului Dondușeni, și Gheorghe Ojog, primarul satului Corjova.

Petrecerea continuă la Miroslava, cu momente artistice așteptate

Vineri, 9 septembrie, manifestările de la Miroslava vor începe cu o serie de concursuri sportive și acțiuni  educaționale. Vor fi momente pline de candoare, dedicate copiilor îndeosebi, cu animație și magie. Seara vor urca pe scenă artiști iubiți de public, precum Margareta Clipa, Viorica Macovei, Aurel Niamțu, Zenovia Olaru, Andra Andriucă și Paul Tihan, Loredana Colotin, Mura Turcu, Corul DoReMi și Ansamblul Folcloric „Floare de Bujor”.

News Moldova îți recomandă și ...   ALEXIA, adolescenta de 15 ani care și-a pierdut ambele mâini în accidentul de la Pașcani, salvată datorită fratelui ei: "Am văzut că s-a deschis geamul din față, i-am luat mâna, am luat-o și pe ea după care am ieșit din autobuz"

Sâmbătă, 10 septembrie, sărbătoarea va continua cu un moment de dans prezentat de Quasar Dance și va continua cu un recital al Teodorei Ciubotariu. Vin, de asemenea, să îi bucure pe miroslăveni trupa VUNK, Nicole Cherry și Lino Golden, iar finalul spectacolului și, implicit, al Zielor Comunei Miroslava va fi marcat printr-un foc de artificii.

 

 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top