Connect with us

,,Moștenirea lui Ștefan cel Mare de peste Prut”, noul PROIECT TRANSFRONTALIER al Asociației YUFest din IAȘI

Iasi

,,Moștenirea lui Ștefan cel Mare de peste Prut”, noul PROIECT TRANSFRONTALIER al Asociației YUFest din IAȘI

Agenția de Investiții în parteneriat cu Asociația YUFest din Iași, România urmează să realizeze un nou proiect transfrontalier: ,,Moștenirea lui Ștefan cel Mare de peste Prut”

În cadrul proiectului au fost promovate 10 filme documentare despre obiective culturale de o deosebită importanță istorică, unele aflate chiar în patrimoniul mondial UNESCO.

Proiectul își propune promovarea obiectivelor culturale și istorice din Republica Moldova și România prin care se urmărește în special promovarea potențialului turistic transfrontalier România-Republica Moldova, precum locașuri de cult construite în timpul domniei lui Ștefan cel Mare cât și cetăți.

În cadrul proiectului urmează să fie realizate și difuzate cinci filme de prezentare a obiectivelor din Republica Moldova din cadrul Rutei cultural-turistice ,,Voievodul Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Astfel în perioada 19-29 iulie curent, au loc filmările a celor 5 obiective din Moldova: Mănăstirea Căpriana, Mănăstirea Țipova, Cetatea Soroca, Cetatea Tighina și Rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi.

De asemenea, pentru o promovare comună a celor două țări de pe ambele maluri ale Prutului, vor fi difuzate și cinci filme din seria Moștenirea lui Ștefan cel Mare și Sfânt din România prin intermediul a două posturi de televiziune, unul din România și unul din Republica Moldova.
Amintim că ruta cultural-turistică ,,Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt” a fost lansată în anul 2019, realizată de Agenția de Investiții și Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului din România.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Iasi

- citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top