fbpx
Connect with us

Municipiul Pașcani într-un amplu proces de dezvoltare. Rezultate Vizibile ale proiectelor implementate în ultimii 4 ANI

Municipiul Pașcani într-un amplu proces de dezvoltare. Rezultate Vizibile ale proiectelor implementate în ultimii 4 ANI - News Moldova

Iasi

Municipiul Pașcani într-un amplu proces de dezvoltare. Rezultate Vizibile ale proiectelor implementate în ultimii 4 ANI

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Dezvoltarea, o prioritate pentru administrația locală a municipiului Pașcani: Raportul ultimilor 4 ani

În municipiul Pașcani se află în implementare o serie de proiecte de dezvoltare, care își propun să aducă beneficii multiple comunității locale.

Municipiul Pașcani într-un amplu proces de dezvoltare. Rezultate Vizibile ale proiectelor implementate în ultimii 4 ANI - News Moldova

Proiecte finalizate

Construire Grădiniță nouă, reabilitare Aleea Parcului, sala de sport și terenul Școlii “Iordache Cantacuzino”, proiect în valoarea de 11.332.743,76 lei, finanțat prin fonduri europene – P.O.R. Proiect finalizat, prin care a fost construită o grădiniță nouă cu 8 săli de clasă, săli de mese, bucătărie, spații administrative, locuri de joacă și spații educative. Au fost reabilitate terenul de sport și sala de sport de la Școala „Iordache Cantacuzino”. A fost reabilitată Aleea Parcului și au fost create o cale de acces și locuri de parcare între str. Ștefan cel Mare și Aleea Parcului. Proiectul include și achiziționarea tuturor dotărilor necesare.

Municipiul Pașcani într-un amplu proces de dezvoltare. Rezultate Vizibile ale proiectelor implementate în ultimii 4 ANI - News Moldova

Școala Gimnazială „Iordache Cantacuzino” a fost supusă unui proces complet de reabilitare, având o valoare totală de 5.981.764,07 lei, finanțat prin fonduri europene – Programul Operațional Regional (P.O.R.). Proiectul a fost finalizat cu succes, iar în cadrul său, întreaga unitate de învățământ a fost reabilitată. De asemenea, s-a procedat la achiziționarea de mobilier nou, acest aspect fiind finanțat din bugetul local.

Municipiul Pașcani într-un amplu proces de dezvoltare. Rezultate Vizibile ale proiectelor implementate în ultimii 4 ANI - News Moldova

S-a finalizat extinderea rețelei de energie electrică pe zona „Aerodrom” cu o investiție totală de 1.070.000,00 lei, finanțată din bugetul local. În cadrul proiectului, au fost montate două transformatoare și s-a extins rețeaua electrică pe străzile Șoseaua Națională, Rozelor, Mălini, Aluniș și Plăieșilor.

Modernizarea și extinderea iluminatului public (străzile principale) a fost finalizată cu succes, în urma unei investiții de 5.763.780,00 lei, finanțată din bugetul local. În cadrul proiectului, s-a realizat modernizarea iluminatului public de pe străzile principale ale orașului.

Reabilitarea trotuarelor de pe strada Dragoș Vodă a fost finalizată cu succes, prin intermediul unei investiții de 1.163.975,00 lei, suportată din bugetul local. Au fost reabilitați 2960 mp de trotuare, folosind materiale de calitate superioară.

Municipiul Pașcani într-un amplu proces de dezvoltare. Rezultate Vizibile ale proiectelor implementate în ultimii 4 ANI - News Moldova

Proiecte în proces de implementare

Extindere și dotare Ambulatoriu de Specialitate – Spitalul Municipal de Urgență Pașcani, investiție de 10.331.320,31 lei finanțat prin fonduri europene – P.O.R. Proiectul se află în stadiul de implementare. Se reabilitează și se extinde clădirea Ambulatoriului de Specialitate prin crearea unor cabinete medicale noi și în același timp se va achiziționa aparatura medicală pentru dotarea tuturor cabinetelor medicale din Ambulatoriul de Specialitate.

Reabilitare energetică și extindere a Grădiniței nr. 2 și Creșei nr. 1, cu o valoare totală de 8.825.551,98 lei, finanțat prin fonduri europene – Programul Operațional Regional (P.O.R.). Proiectul se află în faza de implementare, având ca obiectiv reabilitarea și extinderea clădirilor existente ale Grădiniței nr. 2 și Creșei nr. 1, alături de construcția a două corpuri de clădire noi. În cadrul proiectului se include și dotarea celor două unități de învățământ cu mobilier și echipamente necesare. De asemenea, în curtea unităților de învățământ au fost realizate lucrări de sistematizare, iar două locuri de joacă noi au fost construite pentru a îmbunătăți condițiile de recreere pentru copii.

Municipiul Pașcani într-un amplu proces de dezvoltare. Rezultate Vizibile ale proiectelor implementate în ultimii 4 ANI - News Moldova

Se desfășoară în prezent un proiect de reabilitare și conservare a Palatului Cantacuzino, având o valoare totală de 21.778.783,85 lei, finanțat prin fonduri europene – Programul Operațional Regional (P.O.R.). Proiectul se află în stadiul de implementare, iar obiectivul său principal este reabilitarea completă a clădirii monument istoric. De asemenea, terenul aferent va fi sistematizat. La finalizarea investiției, clădirea va găzdui Muzeul Municipal.

În prezent se desfășoară un proiect de reabilitare energetică moderată la Colegiul „Unirea”, având o valoare totală de 12.592.656,55 lei, finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.), Componenta C5 – Valul renovării. Proiectul se află în stadiul de implementare, având ca obiectiv principal reabilitarea energetică a celor două corpuri de clădire ale colegiului. De asemenea, vor fi montate echipamente destinate reducerii costurilor cu energia electrică și termică.

Se derulează un proiect de reabilitare energetică moderată la Liceul „Miron Costin”, cu o valoare totală de 3.257.992,51 lei, finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.), Componenta C5 – Valul renovării. Proiectul se află în stadiul de implementare, având ca obiectiv principal reabilitarea energetică a unui corp de clădire al liceului. De asemenea, se vor monta echipamente destinate reducerii costurilor cu energia electrică și termică.

În prezent, se derulează un proiect de reabilitare energetică moderată la Școala din Gâștești, cu o valoare totală de 2.626.498,71 lei. Acest proiect este finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.), Componenta C5 – Valul renovării. Proiectul se află în stadiul de implementare și vizează reabilitarea energetică a unității de învățământ, de asemenea, în cadrul proiectului se vor instala echipamente specializate pentru reducerea costurilor cu energia electrică și termică.

Tot în prezent, se desfășoară un proiect de reabilitare energetică moderată la Liceul „Nicolae Iorga”, în valoare totală de 8.659.549,14 lei, finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.), Componenta C5 – Valul renovării. Proiectul se află în stadiul de implementare și are ca obiectiv principal reabilitarea energetică a unității de învățământ. În cadrul proiectului, se vor instala echipamente specializate pentru reducerea costurilor cu energia electrică și termică. De asemenea, se va reabilita calea de acces către instituție, se vor amenaja 10 locuri de parcare, iar în plus vor fi montate două stații de încărcare pentru vehicule electrice.

În prezent, se derulează un proiect de reabilitare energetică moderată pentru blocul C38 de pe strada 1 Decembrie 1918, în valoare totală de 3.820.959,28 lei, finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.), Componenta C5 – Valul renovării. Proiectul se află în stadiul de implementare și are ca obiectiv principal reabilitarea energetică a blocului de locuințe. Prin intermediul acestui proiect, se va îmbunătăți eficiența energetică a clădirii, contribuind la reducerea consumului de energie electrică și termică.

Se vor achiziționa 6 autobuze electrice și se vor monta 2 stații de încărcare rapidă și 6 pentru încărcare lentă. Bugetul total alocat acestui proiect este de 18.839.369,81 lei. Prin intermediul acestui proiect, se propune achiziționarea a 6 autobuze electrice de 10 metri lungime. De asemenea, proiectul prevede instalarea a 2 stații de încărcare rapidă și 6 stații pentru încărcare lentă, contribuind astfel la dezvoltarea infrastructurii pentru vehiculele electrice și la reducerea emisiilor de carbon. Contactul este semnat, fiind finanțat prin PNRR.

Se desfășoară un proiect de construire a locuințelor nZEB (nearly Zero Energy Buildings) destinate tinerilor. Bugetul alocat acestui proiect este de 5.607.137,38 lei. Proiectul vizează construirea a 3 blocuri de locuințe, fiecare bloc având 18 apartamente. Aceste locuințe vor fi destinate tinerilor proveniți din medii defavorizate, oferindu-le acestora acces la locuințe moderne și eficiente energetic. Sursa de finanțare este P.N.R.R. Componenta C10 – fondul local.

Vor fi achiziționate și montate 50 de insule ecologice pentru a îmbunătății sistemul de colectare a deșeurilor. Proiectul este în proces de implementare, având un buget total de 4.097.943,00 lei. Scopul acestui proiect este de a îmbunătăți sistemul de colectare a deșeurilor. Insulele ecologice vor fi echipate cu sisteme de supraveghere și transmitere inteligentă a datelor și vor permite accesul pe bază de cartela pentru utilizatori. Implementarea acestui proiect va contribui la optimizarea procesului de colectare a deșeurilor și la promovarea unui mediu mai curat și mai durabil.

Este în implementare un proiect de instalare a stațiilor de reîncărcare pentru vehiculele electrice. Acest proiect presupune montarea a 9 stații de încărcare în 7 locații distincte, având un buget total de 1.642.289,71 lei. Fiecare stație va fi dotată cu priză pentru încărcare lentă și cu priză pentru încărcare rapidă. Sursa de finanțare este Administrația Fondului pentru Mediu (A.F.M.).

În proces de implementare este proiectul de extindere și reabilitare a sistemului de iluminat public, cu un buget total de 5.000.000,00 lei. Acest proiect vizează modernizarea și extinderea iluminatului public în diferite cartiere, contribuind astfel la îmbunătățirea siguranței și a calității vieții în comunitate. Finanțare prin Administrația Fondului pentru Mediu (A.F.M.).

Se va construi un nou cimitir municipal cu un cost total de 8.470.279,41 lei. Acest proiect este finanțat din bugetul local și va include amenajarea a 939 de locuri de veci, precum și construirea unei clădiri administrative ce va găzdui o capelă cu 6 camere mortuare, spații administrative ce includ 4 birouri, o bucătărie, o sală de mese, 4 grupuri sanitare și un turn cu clopotniță.

Pe lângă celelalte proiecte, Piața agroalimentară din „zona vale” este în proces de reabilitare și modernizare, printr-o investiție în valoare de 12.002.253,81 lei, suportată din bugetul local. Proiectul implică construirea unui corp nou destinat producătorilor de legume și fructe, iar în paralel vor fi reabilitate și modernizate clădirile existente.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top