Connect with us

Noi DATE de natură PENALĂ la adresa președintelui CJ IAȘI, Costel ALEXE!? Procurorii DNA, confirmă: ALEXE a folosit oamenii de la APELE ROMÂNE în interes PERSONAL

Iasi

Noi DATE de natură PENALĂ la adresa președintelui CJ IAȘI, Costel ALEXE!? Procurorii DNA, confirmă: ALEXE a folosit oamenii de la APELE ROMÂNE în interes PERSONAL

20 de muncitori de la Apele Române au fost audiați în dosarul ”Parcul de distracții a lui Costel ALEXE”

Apar noi detalii în cazurile de corupție ale președintelui Consiliului Județean Iași, Costel ALEXE!

Astfel, potrivit unor surse, procurorii DNA Iași au audiat în cursul acestei săptămâni peste 20 de angajați ai ABA Prut-Bârlad, dar și a Sistemului de Gospodărire al Apelor Iași, în dosarul ”Parcul de distracții a lui Costel ALEXE”.

În dosarul ”Parcul de distracții a lui Costel ALEXE”, DNA anchetează folosirea a 20 de persoane angajate la ABA Prut-Bârlad și SGA Iași, dar și mai multor utilaje ale instituției la ranch-ul actualului președinte al Consiliului Județean Iași, Costel ALEXE, situat în localitatea Sculeni din județul Iași.

Procurorii DNA au intrat pe fir – Muncitorii ABA Prut-Bârlad și SGA Iași au amenajat 3,8 hectare de teren, au săpat puțuri și au montat TABLĂ pe construcțiile ridicate la RANCH

Astfel, procurorii au aflat că începând cu luna iulie 2020, muncitorii de la SGA Iași care figurau pontați la amenajarea cursului de apă al râului Jijia, au lucrat de fapt la ranch-ul lui ALEXE, pe vremea când acesta era ministru al mediului.

La acel moment, angajații amenajând cele 3,8 hectare de teren, au săpat puțuri, au montat tabla și au construit un iaz în curte.

Activitatea s-a desfășurat până de Crăciun, nemaifiind reluată după Anul Nou pentru că pe 7 ianuarie 2021, procurorii DNA l-au săltat pe ALEXE pentru luare de mită.

După cazul chelneriței angajate la APELE ROMÂNE, procurorii DNA au făcut o nouă vizită instituției…acum pentru cazul lui ALEXE

Potrivit acelorași surse, procurorii DNA au ridicat de la Apele Române – Filiala Iași (instituție condusă de Petru AVRAM, finul lui Costel ALEXE) foile de parcurs întocmite pentru justificarea carburantului.

Astfel, procurorii DNA au aflat ca s-a ajuns ca 30 de tone de motorină să fie decontată pentru lucrari la cursul de apă Jijia, ceea ce fizic ar fi fost imposibil. Astfel, calculele au demonstrat că cel puțin 15 tone de motorină, valorând 75.000 de lei, au fost consumate la ranch-ul lui ALEXE.

Procurorii au găsit chiar și o foaie de parcurs pe care tractoristul SGA Iași scrisese că a plecat cu tractorul de la kilometrul unde lucra pe cursul Jijia către Sculeni, la vila ”lui domnu Alexe”.

Foaia nu a mai ajuns să fie modificată, iar tractoristul SGA Iași a fost audiat și a dat mai multe amănunte procurorilor.

Înainte de audieri, potrivit aceleași surse, șeful SGA Iași, Ioan BĂLAN i-a atenționat pe angajați să fie atenți la ce spun polițiștilor și procurorilor, declarând ca ”ordinele au venit de sus”.

MUNCITORII au RECUNOSC! – Au lucrat la ranch-ul lui ALEXE

Cei peste 20 de muncitorii, au declarat rând pe rând procurorilor DNA, că erau duși în echipe cu mașina unității la Sculeni, la proprietatea lui Costel ALEXE.

Procurorii au mai aflat chiar că în cadrul ABA, Petru AVRAM a constituit o comisie de disciplină care să ancheteze formal șefii de formație care nu ar fi gestionat bine tonele de motorină, aceștia fiind sancționați cu câte un avertisment deși, 15 tone de combustibil nu se regaseau in evidente.

Potrivit jurnaliștilor ”Curentul”,  procurorii care anchetează această speță au vizionat deja imaginile de la Vama Sculeni, casa lui ALEXE fiind vecină cu frontiera de stat cu Republica Moldova, și au identificat deja toate mașinile care veneau și intrau în curtea președintelui Consiliului Județean Iași.

Potrivit aceleași surse, AVRAM și-a anunțat subalternii că el nu-și dă demisia și dacă i se va mai cere asta, el va dinamita PNL, subliniind că ORBAN știa totul, mai ales că, susține AVRAM, fiul lui Orban i-a botezat copilul lui ALEXE.

De ce au anchetat procurorii DNA acest caz și de unde a plecat TOTUL?

Pe data de 16 februarie a.c. jurnaliștii ”NEWS MOLDOVA” relatau că președintele Consiliului Județean Iași, Costel ALEXE își propunea să deschidă la 20 de km. distanță de Iași, în localitatea Sculeni un parc de distracții cu animale exotice, restaurant, spații de cazare și un lac artificial.

Lucrările pentru un ”proiect” atât de ambițios trebuiau să fie făcute de profesioniști, astfel, președintele CJ Iași, Costel ALEXE ar fi  apelat la finul său, Petru AVRAM.

Pentru a nu da bani unor oameni pe care nu îi cunoaște, ALEXE a preferat să lucreze cu angajații din cadrul ABA PRUT BÂRLAD.

Astfel, anul trecut, pe vremea când era ministru la mediu, în cadrul fermei de la Sculeni au fost  aduși primii muncitori de la Apele Române pentru a amenaja puțurile viitorului parc de distracții.

”Eu am făcut mai multe puțuri acolo. Cu motocompresor am făcut denisipare”, au fost două dintre explicațiile lui Dumitru Stroi, muncitor la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad, date presei locale ieșene.

Cel care administrează domeniul de la Sculeni, este Mihai ALEXE, fratele lui Costel ALEXE.

”Animalul Politic” al  Iașului, Petru AVRAM, a declarat la acel moment că nu cunoaște speța, iar dacă muncitorii de la ABA PRUT au lucrat la ranch-ul de la Sculeni, totul a fost făcut în timpul lor liber.

”Nu știu, dacă or fi făcut ceva, au făcut în timpul lor liber și pe banii lor”, a declarat Petru AVRAM.

VEZI MATERIALUL INTEGRAL AICI: 

ALEXE își face PARC de DISTRACȚII cu ajutorul muncitorilor de la APELE ROMÂNE


Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Iasi

- citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top