Connect with us

Noi restricții în IAȘI: Incidența a ajuns la 20,66 cazuri la 1000 de locuitori

Iasi

Noi restricții în IAȘI: Incidența a ajuns la 20,66 cazuri la 1000 de locuitori

Ieri, 07.02.2022, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a întrunit o ședință având în vedere că rata de răspândire a virusului SARS-CoV-2 în municipiul Iași a depășit pragul de 20 la mia de locuitori

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase este permisă până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5.00 – 22.00.

În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive, cinematografe, instituţiile de spectacole şi concerte, participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află între sfârșitul perioadei de izolare și până la a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 94.608 cazuri cu persoane infectate cu noulvirus, fiind vorba de 505 cazuri în plus faţă de ziua precedentă. Tot în judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 5 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 2.181.

Incidenţa pe municipiu a ajuns ieri la 20,66 cazuri la mia de locuitori, aceasta fiind a şase valoare ridicată din judeţ, după Valea Lupului (36,04), Miroslava (28,65), Rediu (27,62), Bârnova (24,22) şi Aroneanu (23,30). Incidenţa pe judeţ a urcat ieri la 13,87 cazuri la mia de locuitori.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Iasi

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top