fbpx
Connect with us

Nu știm ce respirăm! Doar trei stații de măsurare a poluării din Iași, din șase, mai sunt funcționale!

Nu știm ce respirăm! Doar trei stații de măsurare a poluării din Iași, din șase, mai sunt funcționale! - News Moldova

Iasi

Nu știm ce respirăm! Doar trei stații de măsurare a poluării din Iași, din șase, mai sunt funcționale!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


În Iași, doar jumătate dintre stațiile de monitorizare a nivelului de poluare din oraș sunt funcționale.

Stația din Podu de Piatră a fost temporar închisă din cauza unei defecțiuni a instalației de aer condiționat, stația din Tătărași a fost închisă din cauza unei defecțiuni a sistemului UPS, iar stația din Aroneanu are achizitorul de date defect.

Astfel, monitorizarea calității aerului din municipiul Iași nu mai este la fel de relevantă, ceea ce înseamnă că nu cunoaștem calitatea aerului pe care îl respirăm. Situația este îngrijorătoare deoarece nivelul de poluare din oraș este în creștere, în special în perioada de vară. Aceasta nu este prima oară când stațiile se defectează, iar Ministerul Mediului încă nu a găsit soluții pentru a asigura mentenanța acestor instalații.

„Statia din Aroneanu nu mai functioneaza, de asemenea, de pe 9 iunie din cate am vazut de pe site-ul calitateaaerului.ro. Inteleg ca sunt si aici niste defectiuni tehnice care nu pot sau impiedica sa fie transmise datele spre aceasta baza de date. Asadar o singura statie de monitorizare a poluarii aerului din municipiul Iasi a ramas, iar dintre toate aceste statii, in Iasi au mai ramas doua care masoara particulele PM10. Este vorba de Cantemir si cea din Tomesti, iar per ansamblu si extrem de grav, cred eu, in tot judetul Iasi nu se mai masoara benzenul, un gaz cancerigen de mai bine de un an de zile”, a declarat profesorul Silviu Gurlui.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top