fbpx
Connect with us

O companie aeriană SUSPENDĂ planurile de extindere la Aeroportul Iași din cauza majorării taxelor cu 25%

O companie aeriană SUSPENDĂ planurile de extindere la Aeroportul Iași din cauza majorării taxelor cu 25% - News Moldova

Iasi

O companie aeriană SUSPENDĂ planurile de extindere la Aeroportul Iași din cauza majorării taxelor cu 25%

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Ryanair, cel mai mare operator low-cost din Europa, a anunțat că va încetini planurile sale de extindere la Aeroportul Iași pentru sezonul estival 2024, din cauza unei decizii surprinzătoare a aeroportului de a majora taxele cu 25%

Compania aeriană irlandeză a precizat că această creștere a taxelor va duce la o redistribuire a activității către alte aeroporturi din România, cum ar fi Cluj și București.

În ultimele 12 luni, Ryanair a investit semnificativ la Aeroportul Iași, transportând peste 250.000 de pasageri către și dinspre destinație. Cu toate acestea, creșterea excesivă a taxelor aeroportuare a determinat compania să reevalueze strategia sa de expansiune. Decizia de a redistribui resursele către alte aeroporturi vine în contextul în care Ryanair anticipează o reducere a traficului aerian.

„În timp ce aeroporturile din întreaga Europă își reduc tarifele pentru a stimula creșterea traficului de pasageri, decizia Aeroportului Iași de a majora taxele cu 25% este deosebit de neobișnuită”, a declarat un purtător de cuvânt al Ryanair. Această decizie vine într-un moment în care Aeroportul Iași tocmai a inaugurat un nou terminal, proiect menit să sporească capacitatea de operare.

Ryanair avertizează că taxele aeroportuare excesive vor reduce competitivitatea Aeroportului Iași și vor conduce la o pierdere de conectivitate pentru oraș și regiune în viitorul apropiat. Compania aeriană estimează că va transporta între 198 și 200 de milioane de pasageri în următorul an financiar, sub prognoza inițială de 205 milioane, din cauza unor reduceri ale programului de vară cauzate de întârzieri în livrările de avioane Boeing.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top