Connect with us

O firmă condusă de un LIBERAL, contracte avantajoase la primăria IAȘI! Aproape 50.000 RON pentru un simplu soft

Iasi

O firmă condusă de un LIBERAL, contracte avantajoase la primăria IAȘI! Aproape 50.000 RON pentru un simplu soft

Contracte cu dedicație oferite de primăria municipiului Iași pe filiera PNL?!

Recent, primăria municipiului Iași a încheiat un contract în valoare de 49.900 RON pentru un pachet software necesar gestionării contractelor ANL. De asemenea, în aceeași notă, municipalitatea a achiziționat și un sistem server în valoare de 29.099,98 RON. Ambele contracte au fost încredințate direct către o firmă din Vlădiceni, Tomești.

Potrivit documentației tehnice, software-ul va permite:

  • Gestiunea spațiilor locative;
  • Gestiunea titularilor de contract și încadrarea acestora pe mai multe categorii;
  • Gestiunea contractelor de închiriere ;
  • Gestiunea contractelor de vânzare locuințe în rate. 

Mai mult, firma câștigătoare se angajează și să ofere timp de 6 luni mententanță.

În cazul ambelor contracte a căror valoare totală este estimată la 78.999,98 RON, s-a remarcat drept ofertant firma SC WELDART SRL căreia, de altfel, i-au şi fost atribuite direct aceste angajamente legale. După ce a fost urcat în SICAP, contractul pentru software a fost adjudecat în 40 de minute, iar pentru server în doar 37 de minute.

Firma care și-a adjudecat contractele este condusă de un membru al Biroului Municipal PNL Iași

Firma în cauză are ca obiect principal de activitate „activități de editare a altor produse software”. Societatea este înființată încă din 2004 și are un singur angajat. Pentru anul 2020, societatea din Vlădiceni, Tomești a declarat pierderi de -23.113 RON și o cifră de afaceri de 16.574 RON.

Ceea ce atrage atenția este administratorul societății, Mircea Bogdan AGACHE. Potrivit presei locale, Mircea Agache este membru PNL și apropiat al vicepreședintelui CJ Iași, Marius DANGĂ.

De altfel, Agache este un obișnuit al contractelor cu statul pe filiera PNL. Potrivit reporteris.ro, acesta a mai avut contracte în fieful PNL de la Oficiul Județean pentru Cadastru și Publicitate Imobiliară, pe o altă societate, și are contracte și la Consiliul Județean Iași.

Numele lui Mircea Bogdan Agache este cunoscut la PNL Iași, pentru că s-a ocupat de baze de date și call-center pentru partid, dar este și membru al Biroului Municipal al partidului, din iunie 2021, președintele filialei fiind ales Marius Dangă. Mircea Agache a mai fost membru al Biroului Județean PNL, până în 2016, și a activat la partid între 2006 și 2016.

Perioada coincide cu cea în care a avut influență Marius Dangă, actualul vicepreședinte CJ Iași, care a fost ținut departe de puterea în partid câțiva ani. Odată cu revenirea lui Dangă la conducerea PNL Iași, a revenit și Mircea Agache în pollitică, scrie reporteris.ro.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

News Moldova LIVE

ANUNT

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top