Connect with us

O nouă decizie a MAGISTRAȚILOR în dosarul ”AMANTA”! NICHITA a prejudiciat Poliția LOCALĂ

Iasi

O nouă decizie a MAGISTRAȚILOR în dosarul ”AMANTA”! NICHITA a prejudiciat Poliția LOCALĂ

Dosarul ”Amanta” – 5 ani și 2 luni de închisoare pentru fostul primar al Iașului

Magistrații Tribunalului Iași au emis motivarea din dosarul ”Amanta” a fostului primar al Iașului, Gheorghe NICHITA.

Astfel, magistrații au arătat că acuzațiile aduse la adresa fostului primar al Iașului în acest caz au fost cele de instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în formă continuată, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice și instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată

Totodată, reamintim că fostul primar al Iașului a fost condamnat pe 29 septembrie 2020 la 5 ani și 2 luni închisoare pentru  faptele menționate mai sus.

Gheorghe NICHITA a folosit Poliția Locală în scopuri personale

În cadrul motivării sentinței din dosarul ”Amanta”, judecătorii au vorbit despre gravitatea faptelor comise de inculpați, din postura de funcționari publici.

Conform magistraților, inculpații din dosarul ”Amanta” au creat un prejudiciu Poliției Locale Iași.

Gheorghe NICHITA este acuzat că și-ar fi determinat subalternii de la Poliția Locală să o urmărească pe fosta sa amantă, Adina Samson, operațiunile desfășurându-se din bani publici.

”Folosirea resurselor materiale, respectiv a autovehiculelor Poliției Locale și carburantul necesar deplasărilor, a resurselor umane, respectiv agenții de Poliție Locală, a fost efectuată fără a respecta principiile legalității, eficienței, eficacității și economiei cheltuirii resurselor, ceea ce constituie o îndeplinire defectuoasă, prin încălcarea dispozițiilor legale incidente, a atribuțiilor directorului general al Poliției Locale a Municipiului Iași de organizare, planificare și conducere a activității structurii pe care o conducea, scopul urmărit și realizat fiind obținerea unor foloase necuvenite, și nu interesul public pe care trebuia să-l deservească instituția în cauză”, au adăugat judecătorii ieșeni.

 

Fostul șef al Poliției LOCALE este cercetat în același DOSAR

În același dosar, instanța l-a condamnat pe Liviu Mihai Hliboceanu, fostul șef al Poliției Locale Iași, la 4 ani și 5 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în formă continuată, abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

„Instanța obligă inculpații Gheorghe Nichita și Liviu Mihai Hliboceanu, în solidar, să plătească părții civile Poliția Locală a Municipiului Iași suma de 105.239,43 lei, cu titlu de despăgubiri civile. Obligă inculpatul Liviu Mihai Hliboceanu să plătească părții civile Poliția Locală a Municipiului Iași suma de 74.517,396 lei, cu titlu de despăgubiri civile”, au declarat magistrații ieșeni.

Cine și-a mai primit sentința în dosarul ”AMANTA”?

Pe lista inculpaților s-a aflat și fostul șef al Serviciului de Urbanism de la Poliția Locală, Ștefan Avârvarei, care a recunoscut faptele și a fost condamnat deja la 2 ani și 2 luni de închisoare, cu suspendare.

Alături de Liviu Mihai Hliboceanu, Ștefan Avârvarei a fost acuzat de DNA că, la îndemnul lui NICHITA, ar fi determinat mai mulți polițiști locali să o urmărească pe Adina Samson, prin comiterea infracțiunilor, NICHITA obținând pentru sine foloase nepatrimoniale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

To Top