fbpx
Connect with us

O nouă direcție în apărarea lui Mihai Chirica în dosarul “Flux”: cazul, preluat de un nou avocat!

Perchezitii DNA la sediul Primariei din Iasi. Primarul Mihai Chirica vizat de acuzatii de coruptie - News Moldova

Iasi

O nouă direcție în apărarea lui Mihai Chirica în dosarul “Flux”: cazul, preluat de un nou avocat!


Odată cu schimbarea avocatului, strategia de apărare a primarului Mihai Chirica în dosarul “Flux” a suferit modificări. Recent, la registratura Curții de Apel a fost depusă o solicitare de strămutare a dosarului în care Chirica este acuzat de complicitate la fals intelectual și abuz în serviciu. Cu toate acestea, cererea nu a fost încă înregistrată oficial de instanță

Colaborarea dintre primarul de Iași și fostul său avocat, Marius Striblea, s-a încheiat la sfârșitul lunii trecute. În locul lui Striblea, Chirica s-a orientat către Daniel Atasiei, acesta având experiență în alte cazuri legale ale primarului.

Prima mișcare a noului avocat a fost să depună cererea de strămutare a dosarului “Flux”. Similar cu situația dosarului “Skoda”, care a fost transferat de la Iași la Bârlad, principalul motiv invocat pentru strămutare este posibila influență a articolelor din presă asupra judecătorilor.

“În esență, solicitarea noastră se bazează pe faptul că presiunea mediatică ar putea afecta posibilitatea unei judecăți complet imparțiale în Iași”, a explicat Atasiei.

Cererea depusă la Curtea de Apel urmează să fie analizată de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Dacă cererea va fi aprobată, dosarul “Flux” va fi transferat către o instanță a unei curți de apel vecine cu Iași, cum ar fi Bacău, Suceava sau Galați., notează presa ieșeană. În alte cazuri similare, precum cele care implicau fostul președinte al Consiliului Județean Cristian Adomniței sau fostul episcop de Huși, Cornel Onilă, ÎCCJ a optat pentru strămutarea la Galați.

Dosarul “Flux” a fost pe rolul Tribunalului începând din iulie anul trecut, însă până acum, dezbaterile s-au desfășurat doar în camera preliminară. O hotărâre finală a judecătorilor privind legalitatea rechizitoriului întocmit de procurori este așteptată săptămâna viitoare.

Anchetatorii DNA au investigat în dosarul “Flux” modul în care compania Flux SRL a construit un bloc cu 9 niveluri în Tătărași, în locul unei clădiri autorizate cu două niveluri. Deși construcția nu corespundea autorizației, imobilul a fost înregistrat oficial. Procurorii susțin că acest lucru s-a întâmplat cu ajutorul conducerii Primăriei și al unor funcționari. Certificatul care atesta conformitatea construcției a avut patru variante diferite în ceea ce privește conținutul și semnăturile, toate având același număr de înregistrare. Fostul viceprimar Gabriel Harabagiu este acuzat de fals intelectual și abuz în serviciu pentru că a semnat certificatul, deși cunoștea situația reală a imobilului.

Primarul Mihai Chirica a fost inculpat pentru complicitate la fals intelectual și complicitate la abuz în serviciu, el fiind acuzat că a acordat sprijin moral și a încurajat semnarea certificatului de către Harabagiu și a acceptat eliberarea acestuia. Fostul arhitect-șef al municipiului, Anca Brândușescu, va fi judecată pentru fals intelectual și abuz în serviciu prin îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor de serviciu legate de atestarea construcției blocului realizat de Cheșcu. Mariana Popa, registrator în cadrul Oficiului de Cadastru, este acuzată că a acceptat înregistrarea imobilului, săvârșind astfel infracțiunea de abuz în serviciu.

Administratorul Flux SRL, Tudor Cheșcu, a fost trimis în judecată pentru complicitate la fals intelectual și abuz în serviciu, fiind acuzat că ar fi oferit asistență viceprimarului Harabagiu și Marianei Popa în procesul de înregistrare oficială a blocului construit de compania pe care o administra. Pentru aceleași fapte, a fost inculpată și compania Flux SRL în sine.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top