fbpx
Connect with us

O nouă PLÂNGERE la adresa părintelui CALISTRAT de la Mânăstirea Vlădiceni din Iași

Iasi

O nouă PLÂNGERE la adresa părintelui CALISTRAT de la Mânăstirea Vlădiceni din Iași

Un fost călugăr al Mănăstirii Vlădiceni aduce acuzații de violență preotului Calistrat și unuia dintre ucenicii acestuia care l-ar fi bătut în repetate rânduri. Fostul călugăr a depus, în acest sens, o plângere la registratura Mitropoliei şi Bucovinei, arată Ziarul de Iași

Din mărturia călugărului Gherasim reiese faptul că a vieţuit în perioada 2016 – 2020 la Mănăstirea Vlădiceni, lăcaș pe care a fost nevoit să-l părăsească din cauza repetatelor conflicte avute cu părintele Calistrat Chifan, care a fost surprins lovind două femei chiar în curtea Mănăstiri.

News Moldova îți recomandă și ...   Morel BOLEA, președintele Kasta Morelly, ARESTAT preventiv pentru 30 de zile, solicită ELIBERAREA din arest

Călugărul a mai mărturisit că bătăile încasate au fost atât din partea părintelui Calistrat, cât și din partea ucenicului acestuia.

Primul atac violent asupra călugărului Gherasim a avut loc chiar în altar. Motivul conflictului ar fi fost cantitatea mare de mâncare, pe care călugărul a dorit să o mute de acolo. În urma doleanței referitoare la mâncare, ucenicul pr. Calistrat l-a lovit pe călugăr în zona capului.

Al doilea incident pe care fostul călugăr l-a reclamat s-a produs după terminarea unei slujbe de Sf. Maslu, când acesta avea sarcina de a strânge banii lăsați de enoriași. În drumul de la paraclis, s-a oprit să discute cu portarul de la intrarea în curtea mănăstirii, când o maşină în care se afla pr. Calistrat s-a apropiat de poartă, pentru a ieşi afară. Preotul a coborât din mașină și l-a lovit pe călugăr cu pumnul în cap.

News Moldova îți recomandă și ...   ATENȚIE la fermentarea mustului! Intoxicaţia inhalatorie cu gaze de fermentaţie creează mari probleme în această perioadă

Cel de-al treilea episod de agresiune s-a petrecut în acelaşi loc unde pr. Calistrat a fost filmat lovind o femeie, mai exact pe platoul din fața bisericii. Fostul călugăr Gherasim se afla în biserică, când a fost chemat de către părintele Calistrat, pentru a merge la părintele stareț. În drum spre stăreție, călugărul a primit din partea părintelui Calistrat o lovitură puternică, tot în zona capului.

După acest al treilea episod, călugărul a decis să meargă la spital și, ulterior, să expună situația Înaltpreasfințitului.

News Moldova îți recomandă și ...   REPARAŢII la Sala de CHIRURGIE a USV IAŞI

Potrivit sursei citate, unele dintre faptele prezentate de pr. Gherasim nu au putut fi verificate.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Iasi

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top