fbpx
Connect with us

O pereche de căști au prelungit șederea în închisoare a fostului primar de Iași, Gheorghe Nichita

https www.cancan.ro wp content uploads 2017 11 17388905 3 gheorghe nichita - News Moldova

Iasi

O pereche de căști au prelungit șederea în închisoare a fostului primar de Iași, Gheorghe Nichita


Fostul primar al Iașului, Gheorghe Nichita, a petrecut în detenție o perioadă suplimentară din cauza unor căşti pe care le achiziţionase din magazinul închisorii. Judecătorii au revocat ulterior pedeapsa, dar eliberarea sa a fost întârziată

O pereche de căşti pentru radio au prelungit şederea în închisoare a fostului primar Gheorghe Nichita cu o lună în plus. Administrarea penitenciarului Vaslui a interpretat aceste căşti ca fiind accesorii pentru un telefon mobil, obiecte interzise în spatele gratiilor, ceea ce a atras o sancţiune severă pentru fostul primar, conform informaţiilor prezentate de Ziarul de Iași. Chiar dacă sentinţa a fost ulterior anulată în instanţă, timpul petrecut în plus în închisoare nu a putut fi recuperat.

Gheorghe Nichita a fost închis pentru a doua oară anul trecut, după condamnarea în dosarul „Amanta”

Pe data de 16 septembrie anul trecut, la scurt timp după ziua sa de naştere, Gheorghe Nichita şi-a cumpărat un radio de la magazinul din penitenciar, plătind 180 de lei pentru acesta. Mai târziu, a achiziţionat şi o pereche de căşti audio. Pe 6 decembrie, Nichita a fost trimis la muncă. La întoarcere, la intrarea în penitenciar, căştile şi radio-ul au fost descoperite asupra sa în urma unei verificări.

Conform legii 254/2013 privind executarea pedepselor privative de libertate, deţinuţilor le este interzisă posesia de arme, explozivi, bani, medicamente, telefoane mobile sau accesorii pentru acestea. A deţine telefoane şi accesorii pentru acestea este considerată o încălcare disciplinară gravă, alături de posesia de anabolizante sau materiale pornografice. Nichita a contestat decizia Comisiei de disciplină în faţa judecătorului delegat cu supravegherea închisorii Vaslui, dar fără succes. Ca urmare, pe 1 martie, Nichita a făcut apel la instanţă.

Conform legii, contestarea unei decizii a comisiei de disciplină suspendă aplicarea acesteia. Astfel, niciun drept nu i-a fost efectiv retras fostului primar, dar acesta nu a mai fost scos la muncă pe durata desfăşurării anchetei disciplinare şi a procesului împotriva deciziei de sancţionare.

Pe data de 17 octombrie, Judecătoria Vaslui a hotărât să îl elibereze condiţionat pe Nichita. Decizia a fost contestată de procurorii DNA în faţa tribunalului local, ceea ce a prelungit şederea fostului primar în închisoare cu încă o lună. Miercuri, Tribunalul Vaslui a respins contestaţia procurorilor şi a decis eliberarea definitivă a lui Nichita.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top