fbpx
Connect with us

O tânără de 33 de ani a primit o a doua șansă la viață! Transplant de ficat, realizat în premieră la spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iaşi.

spitalele-din-iasi-isi-modernizeaza-infrastructura-prin-pnrr:-digitalizare-si-servicii-medicale-imbunatatite

Iasi

O tânără de 33 de ani a primit o a doua șansă la viață! Transplant de ficat, realizat în premieră la spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iaşi.

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


O premieră medicală a avut loc la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași, în care o femeie de 33 de ani, aflată în comă, a fost supusă unei operații de transplant hepatic, primind un ficat de la un donator aflat în moarte cerebrală.

Coordonatorul UPU-SMURD Iași, medicul Diana Cimpoeșu, a comunicat că beneficiara acestui transplant este o mamă a patru copii, originară din județul Galați, care a fost adusă la spitalul din Iași în stare de comă.

Donatorul a fost o femeie de 56 de ani, iar prelevarea ficatului s-a efectuat la Spitalul Universitar din București. Medicul Cimpoeșu a subliniat că operația a fost o urgență, având în vedere insuficiența hepatică acută a pacientei. Evoluția stării de sănătate a femeii care a primit ficatul este favorabilă, potrivit declarațiilor medicale. Este notabil faptul că acest transplant a reprezentat un pas important în domeniul medical, deschizând perspective pentru tratamentul și recuperarea pacienților în situații similare.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top