Connect with us

Organizatorul AFTERHILLS, la un pas de FALIMENT! Ieşenii pot schimba abonamentele deja cumpărate

Iasi

Organizatorul AFTERHILLS, la un pas de FALIMENT! Ieşenii pot schimba abonamentele deja cumpărate

Probleme financiare la AFTERHILLS

Veste proastă pentru fanii cunoscutului eveniment Afterhills, ce urma să aibă loc vara aceasta. Conform ultimelor rapoarte oficiale, pe anul 2020, „Biberland Victory SRL“, compania responsabilă de organizare, a raportat pierderi de aproape 160.000 de lei şi datorii cumulate de peste 17 milioane de lei, cerându-şi insolvența. Astfel, persoanele care aveau deja achiziţionate bilete au posibilitatea de a se înscrie la masa credală pentru a-și recupera banii pierduţi, bineînţeles alături de alte societăţi care au rămas cu serviciile prestate neplătite. 

Biberland Victory SRL (fosta Afterhills SRL), una dintre principalele societăţi responsabile de  organizarea festivalul “dintre dealuri” se apropie cu paşi repezi de faliment, diminuând astfel orice speranţă de reorganizare a evenimentului anulat anul trecut datorită contextului pandemic total neaşteptat. Astfel, persoanele care aveau abonamente plătite în avans pentru ediţia a IV-a a festivalului au fost notificaţi de lichidatorul judiciar al companiei că se pot înscrie la masa credală dacă vor să-şi recupereze banii plătiţi.

Conform normelor procedurale, deschiderea procedurii simplificate de insolvenţă şi intrarea în procedura falimentului a fost aprobată de către instanţă pe 16.06.2021. Prin urmare, creditorii care vor să recupereze banii restanţi au termen de a depune cererile de admitere a creanţelor până pe 2 august. Însă, neavând creanţele garantate, un număr foarte mic dintre ieşenii chestionaţi, care aveau achiziţionate abonamente în avans, doresc să facă acest pas pentru a-şi recupera banii. Mai mult, înscrierea la masa credală presupune achitarea unei taxe judiciare de timbru în valoare de 200 de lei, o sumă relativ ridicată ținând cont că majoritatea dintre cei care intenţionau să participe la eveniment aveau bilete achiziţionate în regim „Early bird“, adică la preţuri reduse.

Ieşenii pot schimba abonamentele deja cumpăraterte

Pe de altă parte, Ovidiu Biber, cofondator al „AFTERHILLS Music&Arts Festival“, a declarat că nu poate oferi mai multe informaţii pentru moment, lichidatorul judiciar având responsabilitatea de a se ocupa de chestiunile financiare. Contactat în privat de mai multe persoane, Biber a ţinut să specifice că una dintre variantele existente este de a schimba abonamentele Afterhills cu unele valabile pentru diferite evenimentele organizate în Iaşi tot de către echipa sa. Totodată, omul de afaceri păstrează o notă optimistă, susținând că nu este încă dispus să renunţe total la conceptul de festival, pentru anul viitor fiind deja în curs o serie de discuţii.

Lovitura a fost şi mai puternică financiar deoarece, în principiu, primele 2-3 ediţii nu au generat venituri exorbitante, fiind considerate investiţii pentru viitor. Practic, prima ediţie de sine stătătoare ar fi fost cea din această vară, anulată de restricţiile impuse de pandemie. 

Pe de altă parte, un alt factor ce a afectat profitabilitatea festivalului ţine de locaţie. În primii doi ani, Afterhills a avut loc pe zona de câmpie de lângă complexul ERA, însă pe fondul unui litigiu ce vizează terenul unde se desfăşoară festivalul, organizatorii au fost nevoiţi să se mute înspre Dobrovăţ. Prin urmare, dacă ar fi existat un loc clar în Iaşi alocat festival, acest lucru ar fi însemnat investiţii în infrastructura locală, pentru a nu porni chiar în fiecare an de la 0 în altă locaţie.

Rămâne de văzut cu ce soluţii concrete vin organizatorii pentru festival.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

News Moldova LIVE

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement Universitatea de Ştiinţele Vieţii
Advertisement Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” Iași
Advertisement Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu“ Suceava
Advertisement Colegiul Tehnic Gh. Asachi Iasi
Advertisement Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top