Connect with us

PACIENT cu ARSURI GRAVE, transportat cu o AERONAVĂ MILITARĂ de la IAȘI la VIENA

Iasi

PACIENT cu ARSURI GRAVE, transportat cu o AERONAVĂ MILITARĂ de la IAȘI la VIENA

Un tânăr a suferit arsuri grave pe 70% din suprafaţa corporală în urma exploziei unei butelii, fiind internat inițial la Spitalul „Sf, Spiridon” din Iaşi

Din cauza complexităţii şi gravităţii arsurilor, tânărul a necesitat transferul într-o altă clinică de specialitate.

„Echipa de terapie intensivă SMURD Iaşi a preluat de la ATI Chirurgie Plastică şi Arsuri un pacient care a fost internat în urmă cu două zile cu arsuri pe aproximativ 70% din suprafaţa corporală, afectate fiind şi căile aeriene.

Încă din momentul preluării, din prespital, pacientul a trebuit intubat, ventilat mecanic şi transportat sub anestezie generală. Starea pacientului este foarte gravă, arsura este întinsă. Pacientul a fost preluat şi tratat în clinica de ATI Arsuri dar s-a impus transferul internaţional. A fost aprobat transferul către Austria, acesta fiind efectuat de o aeronavă.

Sperăm să existe şanse de tratament şi supravieţuire la spitalul din Viena. Gravitatea arsurilor, complexitatea lor, au reprezentat un scor care au dus la transferul într-un centru cu o mai mare experienţă şi cu toate posibilităţile, inclusiv cu bancă de piele”, a declarat coordonatorul SMURD Iaşi.

În urma cererii formulate de Spitalul Clinic de Urgenţă ‘Sfântul Spiridon’ din Iaşi, tânărul a fost transferat la o clinică din Viena cu o aeronavă tip C-27 J Spartan, aparţinând Forţelor Aeriene Române.

Echipa medicală care monitorizează pacientul pe timpul zborului este formată din specialişti ai Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti şi ai Bazei 90 Transport Aerian.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Iasi

- citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top