fbpx
Connect with us

Parcul Industrial de la Lețcani se apropie de finalizare! Când va deveni funcțional

- News Moldova

Iasi

Parcul Industrial de la Lețcani se apropie de finalizare! Când va deveni funcțional


Parcul Industrial de la Lețcani, un proiect vital pentru dezvoltarea economică regională, se apropie de finalizare, 80% din construcție fiind realizată

Vicepreședintele Consiliului Județean Iași, Marius Dangă, a anunțat că toate sumele restante, inclusiv penalitățile, au fost recuperate de la companiile de construcții responsabile pentru proiect.

Marius Dangă a explicat că Parcul Industrial de la Lețcani a fost inclus în eșantionul verificat de Curtea de Conturi anul trecut, iar concluziile acestui control au fost adoptate de către autorități. Investiția în parcul industrial este acum la un grad de realizare de 80%, iar toate problemele financiare au fost rezolvate, inclusiv prin facturarea sumelor datorate cu dobânzi și penalități către constructori. Vicepreședintele a subliniat importanța finalizării acestui proiect în cursul acestui an, având în vedere cererea semnificativă din partea comunității de afaceri.

Parcul Industrial de la Lețcani va acoperi o suprafață de 20 de hectare și este conceput pentru a atrage investitori și a stimula dezvoltarea economică în regiune.

Pe lângă acest proiect, autoritățile locale din Iași au planuri ambițioase pentru dezvoltarea parcurilor industriale în alte zone. Un alt parc industrial urmează să fie construit la Pașcani, în apropierea viitoarei intersecții dintre autostrăzile A7 și A8. Aici au fost rezervate două suprafețe de teren de 50 și, respectiv, 15 hectare, pentru a crea un spațiu propice pentru noi investiții și afaceri.

În plus, comuna Holboca se va bucura și ea de un parc industrial, cu o suprafață de 30 de hectare, situat în apropierea aeroportului. Această inițiativă va consolida conectivitatea economică și va sprijini diversificarea activităților industriale în zonă.

În ansamblu, aceste proiecte reflectă eforturile autorităților județene de a crea un mediu propice pentru dezvoltarea economică, atragerea investițiilor și generarea de locuri de muncă în regiunea Iași.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top