fbpx
Connect with us

PASAJUL din cartierul ieșean, FRUMOASA intră în reabilitare! Costurile se ridică la 978.681 lei

Iasi

PASAJUL din cartierul ieșean, FRUMOASA intră în reabilitare! Costurile se ridică la 978.681 lei


Reparaţia capitală a pasajului pietonal subteran Frumoasa va scoate aproape un milione de lei fără tva din “visteria” municipiului Iaşi

Procedura de achiziţie a lucrărilor a fost recent finalizată, suma este de 978.681,78 de lei, fără tva, iar câştigătoare a fost desemnată firma ieşeană BMS HOLDING ENTERPRISE SRL.

Firma a fost înfiinţată în 2019, are ca principal obiect de activitate lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, iar administrator este Alexandru Ştefan Catrinescu, acesta fiind şi unic asociat.

Pentru 2020, societatea comercială a raportat un profit net de 682.713 lei, la o cifră de afaceri de 1,6 milioane de lei şi un număr mediu de angajaţi de 12.

News Moldova îți recomandă și ...   Mărturisirea șoferului camionului implicat în tragicul accident de la Lețcani

Cea mai mare lucrare a societăţii, în ceea ce priveşte contractele cu instituţii ale statului, vizează reabilitarea unei grădiniţe şi extinderea unei creşe din comuna Aroneanu, în cadrul unui proiect cu o valoare de aproape 1,1 milioane de lei.

Revenind la proiectul privind reparaţiile la pasajul care are o lungime totală de 40 de metri, conform caietului de sarcini,„execuţia lucrărilor în pasaj se va face pe 2 tronsoane longitudinale delimitate de un perete fals astfel încât în timp ce pe primul tronson lucrările de execuţie sunt în desfăşurare pe cel de-al doilea să se desfăşoare circulaţia pietonală”.

Pasajul asigură subtraversarea căii ferate între cartierul Nicolina, de pe strada Libertăţii şi zona Frumoasa, pe stradela Cetăţuii. Societatea câştigătoare are la dispoziţie 12 luni pentru a finaliza lucrările, iar, conform documentaţiei de atribuire, pasajul nu va fi închis pe perioada în care vor fi executate lucrările.

News Moldova îți recomandă și ...   Deputatul PNL Sorin NĂCUȚĂ: "Lucrările de reabilitare a Palatului Cantacuzino Pașcani sunt în plină desfășurare"

„Contractul de lucrări privind reabilitarea şi modernizarea pasajului pietonal subteran Frumoasa a fost semnat în luna martie a acestui an şi se ridică la o valoare de circa 1,1 milioane lei. Firma care va implementa proiectul este SC Holding Enterprise SA, durata contractului de lucrări fiind de 12 luni. Ordinul de începere a lucrărilor va fi dat în perioada următoare (în această lună), imediat ce vremea va fi favorabilă.

Pasajul asigură subtraversarea căii ferate între cartierul Nicolina, de pe strada Libertății și zona Frumoasa, pe stradela Cetățuii. Lungimea totală a pasajului ajunge la 40 metri.

Conform caietului de sarcini, execuția lucrărilor în pasaj se va face pe două tronsoane longitudinale delimitate de un perete fals astfel încât în timp ce pe primul tronson lucrările de execuție sunt în desfășurare pe cel de-al doilea să se desfășoare circulația pietonală”, a declarat Sebastian Buraga, purtător de cuvânt al Primăriei Iaşi.

News Moldova îți recomandă și ...   Primăria Comunei Miroslava va realiza un centru de zi pentru copiii aflați în situație de risc de separare de părinți


Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Revista economică Moldova Invest, nr.3

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top