Connect with us

Patronul Taxi RVR, Radu NOROCEA, scapă de ÎNCHISOARE în dosarul de TÂLHĂRIE! Sentinţa CURȚII de APEL este DEFINITIVĂ

Iasi

Patronul Taxi RVR, Radu NOROCEA, scapă de ÎNCHISOARE în dosarul de TÂLHĂRIE! Sentinţa CURȚII de APEL este DEFINITIVĂ

Patronul Taxi RVR, Radu Norocea, a scăpat de închisoare după ce fusese acuzat de tâlhărie calificată

Radu Norocea a fost condamnat în primă instanţă la închisoare cu executarea în regim de detenţie, dar magistraţii Curţii de Apel au optat, în final, pentru o pedeapsă cu suspendare.

Reamintim faptul că patronul Taxi RVR a fost acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătorie, pentru tâlhărie calificată, după un incident petrecut în noaptea de 20-21 mai 2018.

Se pare că tânărul taximetrist ar fi fost trimis la o comandă iar, din neatenţie, a acroşat partea din spate a autoturismului Range Rover al lui Radu Norocea.

Norocea, însoţit de o cunoştinţă, Ciprian Ene, a început să-l lovească pe tânăr și să-l amenințe că îi va tâia mâna cu care pictează. Tânărul era student la Teologie, lucrând ca taximetrist pentru a câștiga mai mulți bani.

Speriat, tânărul le-a promis o sumă de bani din portofel, dar și alți bani pe care îi deținea în apartamentul său. După ce aceștia s-au deplasat la apartamentul băiatului și au luat 3600 de lei, au început să-l amenințe și cu suma de  3.000 de euro până în seara următoare.

În după-amiaza zilei de 21 mai, tânărul a depus plângere la poliţie pentru şantaj.

Pedeapsă cu executarea în regim de detenţie a fost înlocuită cu 3 ani de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. În acest interval, Norocea va trebui să presteze şi 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii. Sentinţa Curţii de Apel este definitivă.

„Chiar dacă infracţiunea de tâlhărie în forma sa calificată este o infracţiune gravă, Curtea constată că experienţa procesului penal, în decursul căruia inculpatul a şi fost supus măsurilor preventive a arestului preventiv şi arestului la domiciliu pe o durată de aproape 6 luni, dar şi spectrul angajării răspunderii penale care a marcat pe inculpat o perioadă consistentă de timp, respectiv 4 ani, au avut în sine un rol educativ astfel încât nu este necesar să se manifeste o severitate excesivă faţă de inculpat”, au precizat judecătorii.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Iasi

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top