fbpx
Connect with us

Pe 25 martie, la 10 ani de activitate, IRO IASI inaugurează Centrul de Screening și Diagnostic în bolile oncologice

Iasi

Pe 25 martie, la 10 ani de activitate, IRO IASI inaugurează Centrul de Screening și Diagnostic în bolile oncologice


Pe 25 martie 2022, Institutul Regional de Oncologie Iași  împlinește 10 ani de funcționare. Va avea loc deschiderea oficială a centrului de screening și diagnostic în bolile oncologice

În anul 2017, Institutul Regional de Oncologie Iași a fundamentat necesitatea construirii unui imobil nou, dedicat activității medicale de screening în depistarea bolilor oncologice, astfel că a solicitat și obținut prin Ordinul nr.2.362/6.03.2017 al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, includerea în Lista sinteză a obiectivelor de investiții din cadrul Subprogramului Unități sanitare din mediul urban (PN CIPS) a „CENTRULUI DE SCREENING ȘI DIAGNOSTIC ÎN BOLILE ONCOLOGICE” .

După parcurgerea mai multor etape premergătoare (întocmire PUZ, realizare Studiu de prefezabilitate și Studiu de fezabilitate) obiectivul de investiții finanțat prin Compania Națională de Investiții în valoare de 29.878.185 lei a fost APROBAT pentru finanțare.

News Moldova îți recomandă și ...   Vizita premierului Nicolae-Ionel Ciucă la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Sfânta Maria" Iași: "Infrastructura spitalicească din România are nevoie de investiții și de dotări"

Proiectul a vizat realizarea unei construcții cu 6 niveluri funcționale (S+P+4E) care va adăpostii cabinete de consultații în ambulatoriu, laborator de endoscopie digestivă, laboratoare de investigații paraclinice (radiologie și imagistică medicală, analize de laborator) cu dotări de ultimă generație, tot ceea ce trebuie pentru investigarea unui pacient și stabilirea unui diagnostic precoce.

Oportunitatea construirii acestui centru se bazează pe faptul că screening-ul periodic este important în diagnosticul bolii în stadii incipiente, dar și în prevenția anumitor boli

Screening-ul periodic urmărește: prevenția primară (evitarea apariției bolii prin combaterea factorilor de risc), prevenția secundară ( detectarea precoce a bolii sau reducerea progresiei ei) și prevenția terțiară (prevenirea complicațiilor date de o boală deja existent în organism.

News Moldova îți recomandă și ...   Accident rutier CUMPLIT pe raza comunei ieșene Leţcani. Un copil de 3 ani a fost DECAPITAT, iar altul de 6 ani este INCONȘTIENT

În prezent , consultațiile pentru susținerea screening-ului sunt acordate la parterul institutului în cadrul Ambulatoriului integrat iar investigațiile imagistice (mamografii și ecografii) sunt acordate în cadrul Laboratorului de imagistică al IRO, împreună cu toate celelalte consultații și servicii paraclinice acordate pacienților care deja se află în evidența institutului.

Pentru a crește activitatea dedicată screening-ului, a numărului de persoane care beneficiază de acest tip de servicii medicale, pentru a crește gradul de satisfacție al pacienților se impune asigurarea unui spațiu generos și asigurarea cu personal medical (medici și asistenți medicali) suficient. Serviciile medicale acordate în „Centrul de screening și diagnostic în bolile oncologice “ se adresează populației fără simptomatologie , în vederea diagnosticării precoce a unor tumori și NU va primii pacienți care se prezintă în faza acută a unei boli deja diagnosticate.

News Moldova îți recomandă și ...   Mesajul Grupului de Acțiune Locală POIANA VLĂDICĂI, județul Iași, transmis cu ocazia Sărbătorilor Pascale

Imobilul are următoarele caracteristici:

  • Teren = suprafață de 1385 mp
  • Regim de înălțime = S+D+P+4E
  • Suprafață construită = 692,50 mp
  • Suprafață desfășurată = 3710,50 mp
  • Suprafață utilă = 2957,30


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Revista economică Moldova Invest, nr.3

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top