fbpx
Connect with us

Pe lângă TABLĂ, Costel ALEXE ar fi primit CADOU și 300 mc. de CHERESTEA

Iasi

Pe lângă TABLĂ, Costel ALEXE ar fi primit CADOU și 300 mc. de CHERESTEA

CHERESTEA și COPACI cadou pentru președintele CJ Iași!?

DNA a început urmărirea penală împotriva fostului ministru al mediului, Costel ALEXE, după ce a descoperit că acesta ar fi pretins în mod direct, în perioada martie-aprilie 2020 aproximativ 22 de tone de tablă.

Să nu fie TABLA singurul ”CADOU” obținut de ALEXE când era ministru!?

Potrivit unor surse, fostul ministru al mediului, Costel ALEXE, ar fi primit în cursul anului trecut, 300 de metru cubi de cherestea de cea mai bună calitate.

Lemnul provine din cantoanele  silvice Dragoșa și Crăci, fiind tăiat ilegal în totalitate, afirmă aceleași surse.

Potrivit ”Ziarului Puterea”, după tăiere, lemnul a fost transportat la sediul firmei SC. TRANS LUKY SRL din SUCEAVA pentru a fi debitat, ulterior fiind transportat la ranch –ul de la Iași a președintelui CJ Iași, Costel ALEXE.

Totul a fost făcut cu ajutorul secretarului de stat, Gelu PUIU

”Afacerea” derulată în vara anului 2020, a fost făcută prin intermediul secretarului de stat de la Ministerul Mediului, Gelu PUIU și a primarului comunei Vatra Moldoviței, Virgil SAGHIN.

News Moldova îți recomandă și ...   Angajații Antibiotice s-au alăturat acțiunilor de reducere a emisiilor de CO2, în Săptămâna Europeană a Mobilității

Potrivit unor surse, primarul Virgil SAGHIN, i-ar fi cerut la rândul său administratorului SC. TRANS LUKY SRL, Luchian VASILE să se ocupe de comanda fostului ministru liberal, Costel ALEXE.

Reamintim faptul că SAGHIN este implicat și în situația angajării chelneriței la Apele Române. 

IANCU este nepoata soției lui Virgil SAGHIN, primarul comunei Vatra Moldoviței.

Oamenii susțin că SAGHIN ar fi încercat să o ajute pe nepoata sa prin alianță, fără a se aștepta ca demersul său să capete o asemenea dimensiune.

Reporterii ”News Moldova” l-au contactat pe primarul Virgil SAGHIN, dar acesta nu a dorit să ofere un punct de vedere cu privire la ”Afacerea Cheresteaua și Copacii”. 

PUIU s-a ocupat și de UMBRA din curtea președintelui CJ IAȘI

Potrivit aceleași surse, secretarul de stat liberal Gelu PUIU, s-a ocupat să planteze la ranch –ul fostului său șef, Costel ALEXE și o suprafață semnificativă de puieți de salcâm.

News Moldova îți recomandă și ...   Extindere în România – Compania germană Infineon Technologies AG a deschis un centru de cercetare și dezvoltare în ansamblul Palas Iași, al grupului IULIUS

Și peste acest lucru, Gelu PUIU a apelat la intermediari, că unui secretar de stat nu îi stă bine cu lopata în mână.

Astfel, PUIU i-a cerut șefului de district Teodor FLOREA  să aducă mai multe persoane din localitatea Paltinu, pentru a planta puieții de salcâm.

Cine este Gelu PUIU și de ce l-a ”SERVIT” mereu pe ALEXE ?

Gelu PUIU este un personaj mai puțin cunoscut la București, însă, la Suceava, unde tăierile ilegale de păduri întrec orice imaginație, este cu adevărat celebru.

Gelu PUIU a fost șef de ocol în localitatea Vama din Suceava și a fost în centrul a nenumărate scandaluri ce au vizat tăierile ilegale.

News Moldova îți recomandă și ...   Reprezentanții aeroporturilor din întreaga țară se întâlnesc la Iași

În 2012, un raport al celor de la Romsilva aproape că l-a desființat pe PUIU. În cele două controale succesive făcute în parohia sa, inspectorii i-au găsit nu mai puțin de 19 nereguli, trecute pe puncte în acel document. De atunci și până în prezent, presa locală suceveană l-a acuzat de “jaf la drumul mare” cu lemnul din gestiunea sa.

Numit secretar de stat la Ministerul Mediului pe data de 11.12.2019, PUIU era prezent alături de Costel ALEXE la orice întâlnire în teren și le vorbea oamenilor despre cum luptă cu mafia lemnului.

Ca o concluzie a celor scrise mai sus, ne întrebăm dacă acestea sunt singurele lucruri primite de Costel ALEXE pe vremea când era ministru ori acesta este doar începutul!?


Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

6 Comments

More in Iasi

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top