Connect with us

Petiție a consilierilor locali împotriva city-managerului IAȘULUI, Petru MOVILĂ

Iasi

Petiție a consilierilor locali împotriva city-managerului IAȘULUI, Petru MOVILĂ

Grupul PSD din Consiliul Local Iaşi a semnat o petiție prin care cer primarului Iaşului, Mihai Chirica, şi secretarului Denisa Ionaşcu contractul de management al administratorului public al Iaşului, dar şi un raportul de activitate

Se pare că nu există date oficiale despre salariul şi activitatea lui Petru Movilă în funcţia de city-manager al Iaşului.

CITEȘTE ȘI: Numire SURPRIZĂ în administrația locală IEȘEANĂI! Primarul Mihai CHIRICA l-a numit oficial CITY MANAGER pe fostul deputat PMP, Petru MOVILĂ

„Am atras atenţia asupra faptului că transparenţa lipseşte cu desăvârşire în cazul city-managerului Petru Movilă, care chipurile “lucrează pentru folosul comunităţii”, însă despre activităţile şi renumeraţia căruia nu ştim absolut nimic!

Tocmai de aceea, am solicitat Primăriei Iaşi să ne prezinte contractul în baza căruia îşi desfăşoară activitatea managerul bătăuş, cerere la care nu am primit răspuns, motiv pentru care grupul consilierilor locali social-democraţi a înaintat edilului o solicitare cu acelaşi subiect, demersul nostru fiind fundamentat de prevederile Codului Administrativ.

Cred că a venit momentul să ştim cu exactitate care dintre serviciile publice de interes local sunt date în coordonarea administratorului public, care sunt activităţile de sine stătătoare, identificabile şi verificabile, cu indicatorii de performanţă, cât şi suma pe care city-managerul o încasează pentru munca sa.

Noi, consilierii social-democraţi, nu vom mai accepta lipsa de transparenţă şi înţelegerile tacite făcute de pionii administraţiei ieşene, pe banii contribuabililor! Administraţia publică responsabilă şi dezvoltarea au la bază transparentizarea cheltuirii banilor publici”, a declarat Bogdan Crucianu, liderul grupului PSD din Consiliul Local Iaşi.

Reamintim faptul că la începutul lunii mai, Senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași cerea primarului Mihai Chirica să îl demită urgent pe Petru Movilă, după ce acesta ar fi agresat un coleg din partid.

CITEȘTE ȘI: City-managerul Iaşului în CENTRUL unui nou SCANDAL violent – este ACUZAT că a strâns de gât un fost coleg

CITEȘTE ȘI: PSD IAȘI cere DEMITEREA urgentă a administratorului public al Primăriei Iași, Petru MOVILĂ


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Iasi

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top