fbpx
Connect with us

PRIMA intervenție chirurgicală ASISTATĂ de un ROBOT MULTIFUNCȚIONAL, la Institutul Regional de Oncologie din IAȘI

Collage Maker 05 Jul 2022 08.46 AM e1657000066961 - News Moldova

Iasi

PRIMA intervenție chirurgicală ASISTATĂ de un ROBOT MULTIFUNCȚIONAL, la Institutul Regional de Oncologie din IAȘI


La Institutul Regional de Oncologie din Iași a fost efectuată prima intervenție chirurgicală asistată de un robot multifuncțional

Reamintim faptul că robotul chirurgical a fost achiziționat în cadrul proiectului de cercetare CENEMED, un proiect implementat de UMF Iași, care dorește să crească nivelul de cercetare la nivelul medical. 

Viorel Scripacriu, rectorul UMF Iași, a precizat faptul că în cadrul intervenției chirugicale de la Iași s-a efectuat o operație la un pacient de 63 de ani, diagnosticat, în urmă cu o lună, cu neoplasm de colon.

News Moldova îți recomandă și ...   Bătrân din Iași dispărut în urmă cu 6 zile, găsit DECEDAT în zona gării Socola

robot operatie e1656999985374 - News Moldova

„Noi știm să operăm, însă cu robotul este altfel și atunci, trebuie să te fi acomodat – toate manevrele pe care le faci la robot, la consolă, având pacientul în sala de operație. Este tipul de intervenție minim invazivă care este cea mai bună.

Evoluția post-operatorie a bolnavilor, este foarte bună prin chirurgie minim invazivă. Așa s-a întâmplat și cu acest pacient care a fost operat, el s-a externat la foarte scurt timp, la vreo 5 zile.

Este un moment în care noi lansăm acest tip de intervenție în Iași, bineînțeles, în cadrul colaborării pe care o are Universitatea de Medicină și Farmacie și Institutul Regional de Oncologie din Iași.

robot e1657000019336 - News Moldova

 

News Moldova îți recomandă și ...   Prestigios cercetător în chimie de la Institutul Petru Poni, ARESTAT în dosarul "Fabrica de Vise"

Credem că este un beneficiu pentru Institutul Regional de Oncologie, la fel cum este un beneficiu pentru Universitate – pentru Universitate este că își poate desfășura un proiect de cercetare, pentru Institut este că unii dintre pacienți care vor fi selectați pot fi tratați prin această metodă.

Costurile pentru o intervenție robotică sunt foarte mari, ele nu sunt acoperite nicăieri în lume de către Casa Națională de Asigurări, nici la noi.”, a declarat Viorel Scripcariu.

News Moldova îți recomandă și ...   Noaptea Cercetătorilor Europeni: știința pe înțelesul tuturor, în zeci de experimente derulate de specialiștii TUIASI


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top