fbpx
Connect with us

PRIMĂRIA IAȘI a contractat un credit bancar de 8,8 milioane de lei în scopul finalizării a 4 obiective de investiții

primaria-iasi-a-contractat-un-credit-bancar-de-8,8-milioane-de-lei-in-scopul-finalizarii-a-4-obiective-de-investitii

Iasi

PRIMĂRIA IAȘI a contractat un credit bancar de 8,8 milioane de lei în scopul finalizării a 4 obiective de investiții


iua1p2p0okma1 scaled - Moldova Invest

Primăria Iași a încheiat un nou acord de împrumut, contractând suma de 8,8 milioane lei de la Banca Intesa Sanpaolo România. Aceste fonduri sunt destinate pentru acoperirea cheltuielilor în diverse proiecte europene întârziate ale municipalității

Conform anunțului oficial al Primăriei ieșene, costurile asociate acestui credit, inclusiv dobânzile, se ridică la aproximativ 1,6 milioane lei. Contractul a fost atribuit conform criteriului de selectare a ofertei cu cel mai redus preț.

Într-un context mai amplu, recent, Primăria a semnat și un alt contract de împrumut, aceasta dată cu BCR, în valoare de până la 200 milioane lei. Acești bani sunt exclusiv destinați achiziționării de combustibil pentru sezonul rece al anului 2023-2024. BCR a fost ofertant și pentru creditul destinat proiectelor UE, oferta prezentată de Sanpaolo a fost considerată superioară din punct de vedere tehnic și financiar, conform alegerii făcute de municipalitate.

În ceea ce privește suma de 8,8 milioane lei, Primăria urmărește să finalizeze lucrările la patru proiecte europene care înregistrează întârzieri semnificative în implementare: modernizarea campusului școlar al Colegiului Tehnic “Gh. Asachi” (în valoare de 5 milioane lei), reabilitarea Grădiniței nr. 13 (2,3 milioane lei), construirea centrului social “Cicoarei” (1,2 milioane lei) și amenajarea zonei de agrement “C.A. Rosetti” (0,3 milioane lei).

k2 items src a70669800d10d7441b9778298976db43 1 2 - Moldova Invest

Inițial, se estimase că costurile asociate împrumutului vor fi de aproximativ 2,2 milioane lei, dar după procesul de achiziție publică pentru serviciile de creditare


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top