fbpx
Connect with us

Primăria IAŞI caută ÎNLOCUITOR pentru VEOLIA. Până găsește, a „ars” 171 de milioane de lei

Iasi

Primăria IAŞI caută ÎNLOCUITOR pentru VEOLIA. Până găsește, a „ars” 171 de milioane de lei


Primăria Iaşi va organiza o licitaţie internaţională pentru concesionarea serviciului de termoficare, după ce, în anul 2021, a fost lăsată baltă de francezii de la Veolia

Informaţia a fost oferită de purtătorul de cuvânt al instituţiei, citat de www.ziaruldeiasi.ro. „Imediat după aprobarea bugetului local pe anul 2022, va fi organizată o licitaţie internaţională pentru concesionarea serviciului de termoficare. Deja se lucrează la documentaţie în acest sens”, a declarat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Conform aceleiaşi surse, în paralel se fac demersuri şi pentru iniţierea unei licitaţii pentru achiziţia cărbunelui necesar pentru încălzire în perioada 2022-2023, ca o măsură de siguranţă dacă demersul de găsire a unui concesionar se va prelungi sau dacă nu vor apărea doritori.

News Moldova îți recomandă și ...   Parcul COPOU, pași siguri spre statutul de MONUMENT ISTORIC

Municipialitatea ieşeană a fost pusă în această situaţie delicată şi costisitoare – 171 de milioane de lei cheltuiţi după plecarea francezilor de la Veolia care au renunţat, la începutul anului 2021, la contractul pe care îl aveau şi care era încheiat în 2012 pe o perioadă de 20 de ani.

Despre eforturile primăriei de a achiziţiona cărbunele necesar pentru ca ieşenii să nu tremure de frig în case, News Moldova a relatat pe larg:

Lăsată BALTĂ de VEOLIA, Primăria IAŞI cumpără CĂRBUNE de la cine… GĂSEŞTE

De asemenea, News Moldova a relatat despre numeroasele semne de întrebare care au apărut în momentul în care s-a aflat de decizia Veolia de a renunţa la contract. Tocmai înainte să izbucnească criza facturilor la energie electrică şi gaz metan, una cu implicaţii evidente şi în ceea ce priveşte costul încălzirii în sistem centralizat.

News Moldova îți recomandă și ...   A fost lansată licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate în cazul pasajului peste calea ferată de la Lețcani

“Edilul de Iasi prefera să creeze o problemă de proporții mari pentru Iași pentru a nu supăra ambasada Franței în România. Un exemplu evident de DUBLĂ MĂSURĂ care favorizează o societate cu capital străin; Veolia, a renunțat unilateral, (în ce condiții?!?!) la contractul cu Primăria Iași semnat în 2012, pentru 20 de ani, cu operatorul Veolia Energie Iași; Soluția ineficientă găsită de primarul (actualmente inculpat în mai multe dosare instrumentate de către DNA) este să transfere activitatea acestei societăți franceze în sarcina unei societăți subordonate Primăriei, anume Termoservice; Termoservice nu are expertiză și personal, nici măcar cod CAEN pentru desfășurarea activităților la care a renunțat Veolia la Iași, de furnizare a serviciilor de termoficare. Această societate se ocupă la Iași de administrarea scărilor de bloc, având practic funcțiile unei Asociații de Proprietari; cum s-ar fi poziționat aceleași instituții, în aceleași condiții dacă în locul VEOLIA ar fi fost o societate cu capital român?”, scria anul trecut News Moldova.

DUBLĂ MĂSURĂ: Firmele străine FAVORIZATE în raport cu cele românești! Primarul CHIRICA scapă VEOLIA de clauzele contractuale

 

News Moldova îți recomandă și ...   Ioan NANI, director general ANTIBIOTICE: "Valoarea investițiilor aferente acestui an va crește cu aprox. 32% față de anul anterior, ajungând la 77,8 milioane de lei"

 

FRANCEZII de la VEOLIA dau bir cu fugiții la IAȘI lăsând în aer sistemul de TERMOFICARE! Contractul cu Primăria din 2012 este încheiat pe 20 de ani


Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Forumul economic regional

Revista economică Moldova Invest, nr.3

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top