fbpx
Connect with us

Primăria Iași, în căutare de soluții pentru situatia de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”. CHIRICA:  „Vom căuta ca în perimetrul Colegiului să identificăm un spaţiu pentru amenajarea unei construcţii temporare”

337531482 872555977378365 3600444308837024531 n - News Moldova

Iasi

Primăria Iași, în căutare de soluții pentru situatia de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”. CHIRICA:  „Vom căuta ca în perimetrul Colegiului să identificăm un spaţiu pentru amenajarea unei construcţii temporare”


La întâlnirea programată ieri, pe data de 27 martie 2023, între primarul Mihai Chirica, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, reprezentanţii conducerii, părinţi şi elevi de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iaşi, s-a făcut propunerea ca activitatea didactică să fie desfășurată într-o construcţie provizorie, amplasată în incinta colegiului

Mai exact, reprezentanții părinților au sugerat ca, începând cu anul școlar 2023-2024, din toamnă, procesul didactic să fie desfășurat într-o structură temporară, similară celor utilizate în Timișoara sau în unele sectoare din București.

Responsabilitatea amenajării acestei construcții, a conectării la utilități și a furnizării mobilierului necesar pentru activitățile școlare va reveni Primăriei Municipiului Iași.

chirica - News Moldova„Am luat act de propunerea părinţilor şi elevilor Colegiului şi încercăm să găsim cea mai bună soluţie care să satisfacă cerinţele lor. Practic, în zilele următoare, împreună cu conducerea şcolii şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, vom căuta ca în perimetrul Colegiului să identificăm un spaţiu pentru amenajarea unei construcţii temporare şi vom căuta pe piaţă, prin procedură publică, un furnizor pentru astfel de servicii. Sunt soluţii aplicate cu succes şi în alte oraşe din România şi ne vom ocupa cu prioritate de acest proiect.

Practic, satisfacem cele două solicitări ale părinţilor şi elevilor: să înveţe dimineaţa şi să înveţe în Copou, în același spațiu. Este o soluție rezonabilă, întrucât nu încarcă nici activitatea altor unități de învățământ. Este și o soluție scumpă, dar, așa cum am demonstrat întotdeauna, pentru mine, ca primar, școala are prioritate.

În aceeaşi ordine de idei, cer ajutor şi fac un apel la instituţiile abilitate în emiterea avizelor de funcţionare a unei astfel de construcţii să fie alături de noi pentru materializarea unui astfel de proiect”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Am cerut garanții din partea Primarului IAȘULUI pentru elevii Colegiului Pedagogic. Mihai CHIRICA s-a eschivat!

Conform înțelegerii, elevii și personalul didactic de la Colegiul Pedagogic vor desfășura activitățile în cadrul construcției temporare pe o perioadă determinată (aproximativ 2 ani și jumătate), în timpul lucrărilor de consolidare și modernizare a școlii. Procedura de licitație pentru contractarea lucrărilor este în desfășurare, iar data limită pentru depunerea ofertelor este stabilită pentru 3 mai 2023.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top