Connect with us

Primarii din IAȘI cer mai mulți BANI după explozia PREȚURILOR la materialele de construcție! Gheorghiță CURCĂ, primar HÂRLĂU: ”Suntem într-o situație critică”

Iasi

Primarii din IAȘI cer mai mulți BANI după explozia PREȚURILOR la materialele de construcție! Gheorghiță CURCĂ, primar HÂRLĂU: ”Suntem într-o situație critică”

Primarii din IAȘI cer mai mulți bani după explozia prețurilor la materiale de construcție și așteaptă totodată deblocarea surselor de finanțare

Majoritatea primarilor din județul Iași au declarat că anumite investiții sunt întârziate pentru că nu sunt încă disponibile axele principale de finanțare și nici ghidurile. Totodată, edilii cer mai mulți bani de la Guvern deoarece prețurile materialelor de construcții au explodat în această perioadă.

Gheorghiță CURCĂ, primarul orașului Hârlău: ”Suntem într-o situație critică”

Ieri (01.07-n.r.) la sediul PSD Iași a avut loc o întâlnire a primarilor PSD din județul Iași! Aceștia și-au expus nemulțumirile cu privire la blocajele din ultima perioadă pe care le întâmpină la orice program de finanțare pe care doresc să îl acceseze.

În cadrul întâlnirii, primarului orașului ieșean Hârlău, Gheorghiță CURCĂ a declarat că în acest moment toți primarii din România se află într-o situație critică.

Edilul de Hârlău a subliniat că dezvoltarea unui județ pleacă în primul rând de la localitățile care îl alcătuiesc, iar dacă acestea nu au fonduri pentru implementarea proiectelor, județul este subdezvoltat și condamnat la o situație pe care nimeni nu și-o dorește.

”Sunt convins că sunt colegi atât în PNL cât și în USR PLUS care sunt în asentimentul nostru, a primarilor PSD, primari atât din județul Iași cât și din celelalte județe ale țării. Suntem într-o situație critică și este o problemă reală ceea ce ni se întâmplă în acest moment. Nu avem o soluție reală pentru proiecte care așteaptă finanțare la acest moment. Să nu uităm că dezvoltarea unui județ pleacă în primul rând de la comunele care îl alcătuiesc”, a declarat Gheorghiță CURCĂ.

Gheorghiță CURCĂ: ”În ceea ce privește orașul Hârlău, pot spune că am beneficiat de fonduri prin programele naționale de dezvoltare locală 1 și 2

În ceea ce privește orașul Hârlău, Gheorghiță CURCĂ a declarat că prin PNDL-uri (Programele de Dezvoltare Locală) 1 și 2 a atras fondurile importante în Hârlău, reușind astfel să facă atât investiții în infrastructura educațională, cât și în cea rutieră, reabilitând majoritatea străzilor și trotuarele din oraș.

”În ceea ce privește orașul Hârlău, pot spune că am beneficiat de fonduri prin programele naționale de dezvoltare locală 1 și 2, care sunt extrem de importante, și au adus un plus valoare localității. Vreau să menționez faptul că dacă nu beneficiam de investițiile din aceste două programe, pot spune că din bugetul propriu nu puteam realiza investițiile din localitate.

Vreau să menționez că prin PNDL 1 în orașul Hârlău am reușit să construim o grădiniță în valoare de 2,4 milioane RON, dar am și modernizat un număr de șase străzi pe o lungime de 4 km.

Tot prin Programul Național de Dezvoltare Locală am reușit la Hârlău să reabilităm majoritatea străzilor și trotuarele din oraș”,  a mai declarat edilul.

Gheorghiță CURCĂ: ”Ne dorim să apară un PNDL 3 deoarece banii din PNDL chiar ajung în localitățile din România și au un aport substanțial în dezvoltarea acestora”

Gheorghiță CURCĂ a subliniat că face un apel în numele tuturor primarilor din România, către Guvern, pentru a  găsi resursele financiare deoarece dezvoltarea localității este extrem de importantă.

”Fac un apel în numele tuturor primarilor din România ca guvernul să găsească resursele financiare da drumul din nou la proiecte deoarece dezvoltarea localității lor este extrem de importantă.

Ne dorim să apară un PNDL 3 deoarece banii din Programele Naționale de Dezvoltare Locală chiar ajung în localitățile din România și au un aport substanțial în dezvoltarea acestora”, a concis edilul de Hârlău.

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

News Moldova LIVE

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement Universitatea de Ştiinţele Vieţii
Advertisement Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” Iași
Advertisement Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu“ Suceava
Advertisement Colegiul Tehnic Gh. Asachi Iasi
Advertisement Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top