fbpx
Connect with us

Primarul municipiului Iași, Mihai CHIRICA, audiat la DIICOT în dosarele mafiei imobiliare

Primarul municipiului Iași, Mihai CHIRICA, audiat la DIICOT în dosarele mafiei imobiliare - News Moldova

Iasi

Primarul municipiului Iași, Mihai CHIRICA, audiat la DIICOT în dosarele mafiei imobiliare

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


În 2023, NEWS MOLDOVA a efectuat o analiză amplă și riguroasă a firmelor care au beneficiat de contracte pe bani publici, relevând detalii esențiale despre cifra lor de afaceri, comportamentul financiar și implicarea în sectorul public. Într-o lume în care transparența și responsabilitatea în utilizarea fondurilor publice au devenit tot mai importante, analizele s-au dovedit esențiale pentru a evidenția aspecte legate de distribuirea și gestionarea acestor resurse. Vă prezentăm o selecție a celor mai relevante materiale jurnalistice realizate


Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a fost convocat pentru a fi audiat la sediul DIICOT (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism) în legătură cu mai multe dosare care vizează derularea unor afaceri imobiliare controversate

Acesta a fost supus interogatoriului în contextul investigațiilor privind presupusa implicare a unei mafii imobiliare în Iași. Audierea lui Mihai Chirica la DIICOT a stârnit reacții și proteste în rândul unor partide politice și al societății civile.

SURSA FOTO: DIGI24

SURSA FOTO: DIGI24

Primarul Mihai Chirica a fost chemat la DIICOT în legătură cu dosarele care investighează activitățile suspecte din domeniul imobiliar. Acesta este suspectat că ar fi avut implicare în derularea unor afaceri imobiliare ilegale și că ar fi beneficiat de pe urma acestora. Detalii despre probele aduse împotriva primarului nu au fost făcute publice, deoarece ancheta este în curs.

 

Se pare că dosarele în cauză vizează tranzacții imobiliare dubioase și presupuse acte de corupție în care sunt implicați factori de decizie din administrația locală. Această investigație face parte dintr-o acțiune mai amplă desfășurată de autorități pentru a combate infracțiunile imobiliare și corupția din Iași.

Reacții și proteste nu au întârziat să apară în urma audierii primarului la DIICOT. Membrii USR au organizat un protest în fața sediului Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași pentru a cere transparență și asigurarea unui proces corect în cadrul investigației. Aceștia susțin că dosarele care implică mafie imobiliară și corupție trebuie soluționate prompt și fără intervenții politice.

SURSA FOTO: 7 IASI

Audierea primarului Mihai Chirica la DIICOT în legătură cu dosarele mafiei imobiliare din Iași a adus în prim-plan suspiciuni de implicare în afaceri imobiliare ilegale și acte de corupție.

Chirica a declarat că a fost invitat într-o manieră civilizată să ofere lămuriri legate de un subiect mai vechi deschis de un fost procuror. El a afirmat că este deschis să ofere orice informații solicitate de instituții și că are încredere în acestea, fiind convins că lucrurile vor fi tratate într-un mod corect și fără a suferi consecințe negative.

La ieșirea de DIICOT, Primarul Mihai Chirica, care conform agendei trebuia să taie panglica la deschiderea oficială a competiției Esports Summit Iasi 2023, a evitat jurnaliștii și persoanele venite să protesteze. El s-a ferit de ochii publici și a ieșit pe ușa din dos, după doar 30 de minute de audieri.

La DIICOT a fost convocat și arhitectul șef al municipiului Iași, Alexandru Mustiață, în legătură cu dosarele care implică presupusa existență a unei mafii imobiliare în zona Iași.

Aceasta reprezintă un pas important în ancheta în curs, având în vedere rolul cheie al arhitectului șef în procesul de aprobare și supervizare a proiectelor imobiliare din municipiu.

SURSA FOTO: DEZVALUIREA.RO

Se presupune că acesta ar fi avut cunoștință despre și ar fi permis derularea unor afaceri imobiliare ilegale în municipiul Iași, în colaborare cu membrii unei presupuse mafii imobiliare.

Detaliile exacte despre probele aduse împotriva arhitectului Mustiață nu au fost făcute publice, deoarece investigația este în curs. Cu toate acestea, se pare că DIICOT dispune de informații și dovezi suficiente pentru a justifica convocarea arhitectului șef în cadrul dosarelor legate de mafia imobiliară.

În contextul luptei împotriva corupției și a infracțiunilor imobiliare, autoritățile își propun să facă lumină în aceste cazuri și să tragă la răspundere pe cei vinovați.

Reacțiile și protestele exprimate de anumite partide politice și societatea civilă demonstrează importanța unei anchete corecte și transparente în aceste cazuri deosebit de sensibile.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top