fbpx
Connect with us

Principalele MOTIVE pentru care ar trebui să ALEGEȚI o imprimantă wireless

faa0788b a26b 4beb 9916 372f36780e65 - News Moldova

Iasi

Principalele MOTIVE pentru care ar trebui să ALEGEȚI o imprimantă wireless


În zilele noastre, imprimantele fără fir sunt alegerea preferată pentru tipărirea la domiciliu și la birou

Acestea sunt extrem de convenabile, având în vedere capacitatea lor de a comunica direct cu rețeaua fără a fi nevoie să configurați dispozitivul folosind fire și cabluri. Adăugați la aceasta funcțiile de imprimare mobilă și cloud, iar aceste imprimante fără fir pot oferi utilizatorilor ușurința de a imprima practic de oriunde. În plus, un spațiu de lucru cu spațiu limitat poate fi mai eficient prin utilizarea unei imprimante care acceptă imprimarea fără fir. Flexibilitatea sa poate ajuta la maximizarea randamentului, în special în mediile de lucru cu mai mulți utilizatori.

Deși fiecare dispozitiv are propriile sale avantaje și dezavantaje, argumente pro și contra, aici ne vom concentra asupra beneficiilor pe care le poate oferi o imprimantă wireless, în timp ce analizăm principalele motive pentru care ar trebui să alegeți una:

Configurare și conexiune

Imprimantele fără fir nu trebuie să fie lângă computerul dvs. și se pot încadra în zone în care nu puteți merge. Nu sunt necesare cabluri sau fire suplimentare pentru a conecta imprimanta și computerul. Un router este cea mai importantă componentă de care aveți nevoie în timpul configurării și, deși aveți nevoie de un cablu de alimentare pentru a conecta dispozitivul la o sursă de alimentare, iar alte cabluri suplimentare pot fi necesare în scopuri specifice, conexiunea dintre computer și imprimantă poate fi stabilit printr-o rețea fără fir. Astfel, obțineți un port USB eliberat pe computer, ceea ce este exact opusul utilizării unei imprimante cu fir.

Majoritatea imprimantelor fără fir sunt ușor de configurat; singurul lucru care îngreunează procesul este lipsa de familiaritate a utilizatorului cu procesul. Ghidul de utilizare sau manualul furnizat de producător este de obicei de mare ajutor. Practic, configurarea unei imprimante pentru a se conecta la routerul Wi-Fi necesită activarea opțiunii DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) de pe imprimantă. Obținerea adresei IP a rețelei wireless actuale se va face apoi automat.

Utilitate și accesibilitate la distanță

Odată ce procesul de configurare a fost realizat cu succes (rulați o imprimare de testare: dacă funcționează, atunci sunteți gata), pe lângă computer, toate laptopurile, tabletele și orice alte dispozitive acceptate ar trebui să poată trimite o imprimare la imprimantă. Un alt avantaj remarcabil al utilizării imprimantelor fără fir este că puteți conecta, de obicei, un computer sau laptop cu dispozitiv wireless fără a instala drivere.

Progresele rapide din lumea tehnologiei au dus la dezvoltarea diferitelor dispozitive care acceptă imprimarea fără fir. Fiecare producător de imprimante oferă propriile aplicații sau software specifice care sunt compatibile cu dispozitive precum smartphone-uri, tablete, telefoane Android și chiar camere digitale. Imprimați fișiere și imagini prin oricare dintre aceste dispozitive acceptate direct pe imprimanta fără fir și vedeți ușurința pe care v-o aduce!

Eficiență energetică și costuri

Imaginați-vă costul întreținerii mai multor imprimante; câte una pentru fiecare computer de acasă sau de birou. Ați prefera să păstrați în continuare o imprimantă standard sau să treceți la una fără fir? Într-un cadru de afaceri, este posibil să aveți nevoie de câteva imprimante comandate de la eMag, dar nu în măsura în care sa aveți una per computer. Imprimantele fără fir pot găzdui mai multe computere, deși există o limită a capacității lor. Poate depinde și de designul spațiului de lucru și de sistemul wireless.

Spre deosebire de utilizarea mai multor imprimante, existența unui singur dispozitiv reduce cheltuielile legate de achiziționarea cartușelor de cerneală și toner de schimb, ceea ce reprezintă un plus imens. În plus, majoritatea modelelor de imprimante de ultimă generație de pe piață astăzi oferă moduri de imprimare EconoMode și moduri de economisire a energiei, care tind să reducă costul total de imprimare.

Pe termen lung, puteți vedea cât de avantajos ar fi să aveți o imprimantă wireless. În plus, există programe software, aplicații și servicii de imprimare în cloud pentru dispozitive fără fir care pot ajuta o afacere să crească mai bine prin maximizarea instrumentelor dvs. de imprimare. Cu toate acestea spuse și făcute, ce altceva v-ar împiedica să alegeți o imprimantă wireless?


Continue Reading
You may also like...

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top